Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το δημοσίευμα της Hurriyet, με το διάλογο που είχαν ο Τούρκος πρόεδρος με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το δημοσιέυμα μεταξύ των άλλων θεμάτων που είχαν στην ατζέντα, ο Ερντογάν έθεσε και το θέμα της εκλογής των Μουφτήδων (όχι τον διορισμό τους), στη Δυτική Θράκη καθώς και την επισκευή του φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα.

Το περιεχόμενο των δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους, όπως δημοσιεύθηκε στην Ηurriyet, έχει ως εξής:

Στην ερώτηση πώς ήταν η ατμόσφαιρα στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε: Ήταν καλή. Ο Τσίπρας κινείται με καλή πρόθεση, και έχει τη βούληση να αναπτυχθούν οι σχέσεις μας. Για να διανύσουμε κάποια απόσταση πρέπει να εργαστούμε πολύ.

«Με τον Τσίπρα μιλήσαμε για τα στρατιωτικά θέματα και αναφερθήκαμε στις επενδύσεις των Τούρκων επενδυτών στην Ελλάδα. Συζητήσαμε το θέμα των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών του FETO και μιλήσαμε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που δικάζονται για παραβίαση των συνόρων. (σ.σ. Η παραβίαση συνόρων είναι πολύ ελαφρύτερο αδίκημα από την κατασκοπεία για την οποία προβλέπονται μέχρι και 20 χρόνια φυλάκιση).

«Μιλήσαμε για την επισκευή του τεμένους Fethiye στην Αθήνα και εξετάσαμε πολύ σοβαρά το θέμα της Θράκης. Του υπενθύμισα ότι στη δυτική Θράκη ο ορισμός του Μουφτή πρέπει να γίνεται με εκλογές και όχι με διορισμό. Αν θέλει ο Θεός θα γίνει με εκλογή, δεν λέει όχι (ο Τσίπρας). «Θα περάσουμε στο νέο σύστημα, θα καταργήσουμε τον διορισμό» λέει (ο Τσίπρας). Δηλαδή σε αυτό το θέμα λέμε ότι άναψε «πράσινο φως».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα