COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Αμέτρητα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας! Κλείνουν Αθηνών-Λαμίας και Αττική Οδός για τα βαρέα οχήματα! Πού χρειάζονται αλυσίδες και που έχει διακοπεί η κυκλοφορία – Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες


Αμέτρητα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας και σήμερα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Φίλιππος», με τις ανακοινώσεις από τις Αρχές για διακοπή κυκλοφορίας και ανάγκη χρήσης αλυσίδων από τους οδηγούς να δίνουν και να παίρνουν, καθώς, πέρα από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, εκδηλώνονται πυκνές χιονοπτώσεις τόσο στην Αττική, όσο και σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η πλήρης διακοπή από τις 22:00 της κυκλοφορίας όλων των βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας και στην… πολύπαθη Αττική Οδό, αλλά και στην Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω, ενόψει της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αποφασίστηκε η πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από τις 22.00 σήμερα (10/3), έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Επίσης, από την ίδια ώρα και για τους ίδιους λόγους, ισχύει πλήρης διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, καθώς και των αρθρωτών λεωφορείων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορούν να παραταθούν ή να μειωθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Τέλος, η ΓΑΔΑ, στην ανακοίνωση της, απευθύνει έκκληση τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες.

Δείτε εδώ αναλυτικά πού έχει διακοπή κυκλοφορίας και πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.
Δείτε εδώ χρήσιμες συμβουλές οδικής ασφάλειας, επίσης από την ΕΛ.ΑΣ.
Βόρεια Εύβοια: «Θάφτηκαν» στο χιόνι χωριά που κάηκαν το καλοκαίρι
Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας Φίλιππος στα χωριά της βόρειας Εύβοιας, τα οποία δοκιμάστηκαν τον περασμένο Αύγουστο από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στα ορεινά χωριά του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννης το χιόνι αγγίζει το ενάμιση μέτρο.

Στα περισσότερα χωριά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς και κάτω από δύσκολες συνθήκες για να αποκαταστήσουν τις πολύ σοβαρές βλάβες στο δίκτυο ρευματοδότησης που καταστρέφεται για άλλη μία φορά από τα στοιχεία της φύσης.

Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων αναφέρουν πως οι χιονοπτώσεις στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας θα κοπάσουν, αλλά δεν θα σταματήσουν την Παρασκευή και θα ενταθούν από το πρωί του Σαββάτου με κορύφωση το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Αρβανίτη, στην Αγία Άννα το χιόνι ακόμα και στην παραλία έφτασε τους 30 πόντους, στο χωριό Αχλάδι το μισό μετρό, στους Παππάδες τους 70 πόντους και στην Κερασιά ξεπέρασε το ένα μέτρο. «Ανησυχούμε και οργανωνόμαστε για το δεύτερο κύμα το Σάββατο που, όπως μας είπαν, θα είναι και πιο ισχυρό. Εχουμε επιστρατεύσει πολλά μηχανήματα και είμαστε σε συνεννόηση και με τις κοινότητες», είπε.

Σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είπε: «Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ παρουσία του δημάρχου μας Γιώργου Τσαπουρνιώτη και όλων των αντιδημάρχων είναι επί ποδός και φτιάχνουν τις ζημιές. Το δίκτυο αυτό είναι σχετικά καινούργιο, γιατί φτιάχτηκε μετά την πυρκαγιά, αλλά πέφτουν καμμένα πεύκα και δημιουργούν ζημιές. Παρόλα αυτά μέσα σε λίγες ώρες πήραν και πάλι όλοι ρεύμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο χωριό Κοτσικιά».

Το αναλυτικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ

Back to top button