COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Καλλιθέα: Κρίσιμα και αναπάντητα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο του Αντιδημάρχου Λαζάρου Λασκαρίδη – Ζητούνται απαντήσεις από τον νυν Δήμαρχο Κώστα Ασκούνη και τον τέως Δημήτρη Κάρναβο

Ένα χρόνο μετά ουδείς γνωρίζει ποιος ευθύνεται για την θανάσιμη πτώση του γνωστού δημοσιογράφου και σημαντικού αυτοδιοικητικού παράγοντα

Στα τέλη Απριλίου του 2024 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον τραγικό, αιφνίδιο και ανεξήγητο μέχρι σήμερα θάνατο του Αντιδημάρχου Καλλιθέας και αξιαγάπητου δημοσιογράφου Λάζαρου Λασκαρίδη.

Όπως έχει ήδη επισημάνει το europost.gr, οι πολλοί φίλοι του, οι δημότες της Καλλιθέας και ευρύτερα η κοινή γνώμη, δεν έχουν μάθει ακόμη κάτω από ποιές συνθήκες και για ποιούς λόγους έχασε τη ζωή του ένας νέος και αξιόλογος άνθρωπος, που είχε πολλά να προσφέρει ακόμη στους συμπολίτες και συνδημότες του.

Καθώς συμπληρώνονται 12 μήνες από τα δραματικά γεγονότα, το europost.gr θεωρεί επιβεβλημένο καθήκον να αναδείξει τα κρίσιμα και καθοριστικά ερωτήματα γύρω από τον τραγικό θάνατο του Λάζαρου Λασκαρίδη, που παραμένουν μέχρι τώρα αναπάντητα και τροφοδοτούν ψιθύρους στην τοπική κοινωνία, οι οποίοι δηλητηριάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Αλλά πριν πάμε στα κρίσιμα αυτά ερωτήματα, ας θυμηθούμε τα γεγονότα όπως έγιναν:

Στα τέλη Απριλίου του 2023 γίνεται μια σεμνή τελετή στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας, για να τιμηθεί ο θανών και διακεκριμένος αυτοδιοικητικός Θοδωρής Ψαλλιδόπουλος.
Πριν την έναρξη, ο Αντιδήμαρχος Λάζαρος Λασκαρίδης βγαίνει σε έναν μικρό εξώστη και ξαφνικά συμβαίνει το αναπάντεχο και (δυστυχώς) μοιραίο για τον ίδιο.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Λάζαρος Λασκαρίδης

Υποχωρούν τα κάγκελα του εξώστη και ο άτυχος Λασκαρίδης πέφτει από την οροφή της αποθήκης του λεβητοστασίου στο κενό από ύψος σχεδόν τριών μέτρων!

Ο τόπος της τραγωδίας

Επειδή ο χώρος που έπεσε είναι πολύ στενός, έρχονται και πυροσβέστες για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό του, ώστε να μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”

Ο Λασκαρίδης είναι σε κωματώδη κατάσταση, με θλάση στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Επίσης έχει πολλά κατάγματα στα πλευρά του.

Θα δώσει την ύστατη μάχη με γενναιότητα, αλλά επί ματαίω .
Ο στενός του φίλος δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης ,θα καταθέσει αμέσως μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και θα κάνει λόγο από την αρχή για “πλημμέλειες της κατασκευής του χώρου”!

Σε λίγο φθάνουμε στον ένα χρόνο από την τραγική απώλεια αυτού του αξιόλογου και αγαπητού ανθρωπου και ουδεμία απάντηση έχει δοθεί για το ποιος είναι υπεύθυνος για όλα όσα έγιναν!

Ο σημερινός Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης

Να σημειωθεί ότι το κτίριο είναι ενοικιαζόμενο από τον Δήμο και είχαν γίνει εργασίες ανακατασκευής πριν παραληφθεί από τις δημοτικές αρχές της εποχής εκείνης.
Ο επανεκλεγείς, μετά από δύο θητείες του κου Δημήτρη Κάρναβου, σημερινός Δήμαρχος κ. Κώστας Ασκούνης οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες της Καλλιθέας, αλλά και ευρύτερα την κοινή γνώμη για το που βρίσκονται οι (πάσης φύσεως) έρευνες για τα αίτια και τους υπεύθυνους του τραγικού θανάτου του Αντιδημάρχου Καλλιθέας Λαζάρου Λασκαρίδη.

Ο πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος

Ποιά είναι τα κρίσιμα και αναπάντητα ερωτήματα

Κρίσιμα ερωτήματα που ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις

Η διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην τραγική και αναπάντεχη απώλεια του Λαζάρου είναι ασφαλώς στα χέρια της Δικαιοσύνης. Μέχρι να ολοκληρωθούν, όμως, οι σχετικές διαδικασίες, ανακύπτουν ωρισμένα κρίσιμα και καθοριστικής σημασίας ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν με τεκμηριωμένο και συγκροτημένο τρόπο ,τόσο από τον νυν Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, όσο και από τον τέως Δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο.

Το μοιραίο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Καλλιθέας από ποιον Δήμαρχο νοικιάστηκε; Ποιος ανέθεσε την μελέτη ανακατασκευής, το 2007 και ποιες προδιαγραφές ασφαλείας είχε αυτή η μελέτη;
Από ποιον εγκρίθηκε ,ποια είναι η πολεοδομική άδεια που βγήκε, τι είδους άδεια ήταν αυτή και ποιες αλλαγές αφορούσε;

Ποιος ήταν ο εποπτεύσας μηχανικός και πότε παραδόθηκε το κτίριο;
Είναι ακριβές ότι το κτίριο παρελήφθη, από τις υπηρεσίες,
επί προηγούμενης Δημαρχίας του κ. Κώστα Ασκούνη;
Όταν παρελήφθη, ποιοι έλεγχοι έγιναν, σύμφωνα με την μελέτη και την σύμβαση;
Έγινε ποτέ έλεγχος ασφαλείας του κτιρίου, είτε επί Δημαρχίας του κ. Ασκούνη, είτε επί Δημαρχίας του κ. Κάρναβου;

Διαπιστώθηκαν πολεοδομικές παραβάσεις; Αν ναι, πότε διαπιστώθηκαν, από ποιους ειδικούς και σε τι αφορούσαν ;
Ενημερώθηκε ο Δημοτικός Άρχων εκείνης της περιόδου και ποιος ήταν; Αν δεν ενημερώθηκε, θα αναζητηθούν ευθύνες από τους τότε αρμόδιους, μια και τα όποια προβλήματα που διαπιστώθηκαν τότε μπορεί να έχουν αιτιώδη συνάφεια με τον τραγικό θάνατο του αειμνήστου Λασκαρίδη!

Ο τεχνικός ασφαλείας του κτιρίου ποιος ήταν ,ποιους ελέγχους έκανε και ποιες διαπιστώσεις έκανε; Απέστειλε τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα των ελέγχων ασφαλείας στους, καθ’ έκαστην περίοδο Δημάρχους; Και αν έλαβαν γνώση ότι το μοιραίο κτίριο είχε σοβαρά προβλήματα ασφάλειας(όπως και απεδείχθη),τι έπραξαν οι Δημοτικοί αυτοί Άρχοντες για να αποφύγουν ατυχήματα η δυστυχήματα με ανθρώπινα θύματα;

Είναι βέβαιον ότι ουδείς από τους διατελέσαντες η διατελούντες στον παρόντα χρόνο Δημάρχους επιθυμούσε η επεδίωξε ένα τέτοιο τραγικό συμβάν!
Το βασικό ερώτημα είναι τι δεν πήγε καλά στην πορεία και ένας χώρος μόρφωσης, δημιουργικής χαλάρωσης και πνευματικής ενασχόλησης, όπως η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου για τον αξιαγάπητο Λάζαρο Λασκαρίδη;
Σκεφτείτε δε, πόσες απώλειες θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε ακόμη!
Για, αυτό απαιτούνται, άμεσα, σοβαρές και τεκμηριωμένες απαντήσεις!

Back to top button