ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καμπανάκι από την Κύπρο για ελληνικά μουχλιασμένα κρουασάν

Η Κύπρος ενημέρωσε σήμερα την Ευρώπη για μούχλα και δυσάρεστη οσμή σε κρουασάν που παράγονται στην Ελλάδα.

Advertisement

Στις 8 Νοεμβρίου 2024, οι αρχές της Κύπρου ειδοποίησαν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την απόσυρση ελληνικών κρουασάν λόγω ακαταλληλότητας προς κατανάλωση.

Καμπανάκι από την Κύπρο για ελληνικά μουχλιασμένα κρουασάν

Μετά από καταγγελία, διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα ήταν μουχλιασμένα και εξέπεμπαν δυσάρεστη οσμή, ενώ ανιχνεύτηκαν υψηλά επίπεδα μυκήτων, πάνω από 150.000 CFU/g.

Αν και η μάρκα και ο παρασκευαστής παραμένουν άγνωστοι, οι εισαγωγείς αποσύρουν τα κρουασάν πριν φτάσουν στην κυπριακή αγορά.

Advertisement

Η μούχλα στα τρόφιμα, που συχνά εμφανίζεται ως λευκές, πράσινες ή γκριζωπές κηλίδες, μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργικές αντιδράσεις, ή και σοβαρές ασθένειες λόγω μυκοτοξινών.

Για λόγους ασφάλειας, συνιστάται να πετάτε μουχλιασμένα τρόφιμα, να καθαρίζετε τα ντουλάπια και το ψυγείο όπου αποθηκεύονταν και να αποφεύγετε την εισπνοή τους.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button