ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Καρδιοχτύπησαν στη NASA – Εκτός λειτουργίας βγήκε το Curiosity που είναι στον Άρη

Πανικό προκάλεσε στη ΝΑΣΑ η επανεκκίνηση συστήματος που έκανε το ρόβερ Curiosity το οποίο βρίσκεται στον Άρη. Στις 15 Φεβρουαρίου, το νέο διαστημικό ρομποτάκι που βρίσκεται στον κόκκινο πλανήτη, για άγνωστο λόγο έκανε επανεκκίνηση του συστήματός του, και εισήλθε σε λειτουργία ασφαλούς λειτουργίας ως τις 19 Φεβρουαρίου.
Ευτυχώς το ρόβερ, που βγήκε πια από το “safe mode”, επικοινωνεί κανονικά με τη Γη και σύντομα θα είναι σε θέση να επαναλάβει τις επιστημονικές έρευνες του, αλλά η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), όπως ανακοίνωσε, προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη.
Το πρόβλημα εμφανίστηκε μόλις λίγες μέρες αφότου η NASA ανακήρυξε και επίσημα «νεκρό» το ρόβερ Opportunity, με αποτέλεσμα το Curiosity να έχει απομείνει το μοναδικό ρόβερ σε λειτουργία πάνω στον πλανήτη.
Προς το παρόν, για να μην επιβαρύνει το ρόβερ, η NASA του έχει δώσει εντολή να σταματήσει τις επιστημονικές εργασίες του. Το ρόβερ, που σκαρφαλώνει σε μια πλαγιά του Όρους Σαρπ από το 2014, έχει εντοπίσει μια γεωλογικά ενδιαφέρουσα περιοχή σε απόσταση 200 μέτρων και οι χειριστές του από τη NASA θέλουν να το κατευθύνουν προς τα εκεί για να την μελετήσουν. Όμως θα πρέπει να περιμένουν, ώσπου να βρουν τι συνέβη στο Curiosity.

Back to top button