COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Κασσελάκης: Δείτε πόσα χρήματα, πόσα σπίτια και ποιά άλλα περιουσιακά στοιχεία έχει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Τάιλερ – Τι ακριβώς γράφει το πόθεν έσχες του
Την εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης (πόθεν έσχες), όπως είχε προαναγγείλει, έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στη Θεσσαλονίκη μέσα από την παρουσίαση ενός βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γι’ αυτό λοιπόν παρουσιάζω την περιουσιακή μου κατάσταση εδώ μπροστά σας. Γιατί, παρότι δεν έχω ακόμη την νομική υποχρέωση να το κάνω, είναι για μένα ύψιστη τιμή. Γιατί εντέλει σε εσάς λογοδοτώ, στον ελληνικό λαό» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε:

Χορηγούμενο

«Βλέπετε πίσω μου τα στοιχεία για όλο το 2023. Και είναι ό,τι σας έχω πει.Δεν σας κορόιδεψα παριστάνοντας τον οικονομικά αδύναμο για να κερδίσω την ηγεσία της Αριστεράς. Η δική μου Αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι μου. Η δική μου Αριστερά είναι στην ψυχή μου. Είναι η Ανθρωπιά, η Αλληλεγγύη, το μοίρασμα, το δίκιο, το να πονάς για τον άλλον και να θες να μπορούν να προκόβουν οι πολλοί, όχι οι λίγοι.

«Πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου ετοιμάζονται να χτυπήσουν»

Δύο διευκρινίσεις: Τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ. Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εδώ χτυπήστε! Εδώ, εμένα! Και 2. Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος.

Βλέπετε τα συγκριτικά στοιχεία με εκείνα του πρωθυπουργού του 2021 – είπαμε, από τότε και μέχρι σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα… αγνοείται. Είμαι λοιπόν από σήμερα ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία του, όχι… προπέρσινα ξινά σταφύλια».

Χορηγούμενο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Καλώ τον Πρωθυπουργό, όπως βρίσκω τρόπο να σας παρουσιάσω τα εισοδήματά μου για το 2023, να παρουσιάσει κι εκείνος τα δικά του τώρα, πριν από τις ευρωεκλογές. Ζητώ από το γραφείο μου τώρα να στείλει το Εxcel στο Μαξίμου για να περάσει κι εκείνος τα δικά του στοιχεία για το 2023 και να τα δημοσιοποιήσει. Πριν από τις Ευρωεκλογές! Να ξέρουμε: Πόσα ακόμα ακίνητα προστέθηκαν στη μονόπολη των ακινήτων του;

Αλλά αλήθεια: γιατί δεν ανοίγετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσετε κι εσείς τα περιουσιακά στοιχεία του 2022 και του 2023; Είναι μόνο η επιτελική σας αχρηστία; Ή κι εδώ θέλετε να συγκαλύψετε κάτι; Βλέπετε λοιπόν δίπλα δίπλα τα περιουσιακά μας στοιχεία.Και ρωτάω: Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική. Με τον ιδρώτα μου βγήκαν αυτά τα χρήματα και με τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα που έφερνα. Μόνο το 2022 έβγαλα 49,8 εκατομμύρια ΚΕΡΔΟΣ για τους επενδυτές μου. Πώς ο κ. Μητσοτάκης έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή; Πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή; Και πού είναι η off shore στα νησιά Κέιμαν που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers; Γιατί δεν τη βλέπω; Και πού είναι το σπίτι του Βολταίρου;

Όχι, φίλες και φίλοι. Δεν είναι μέσα στα 39 ακίνητα που δηλώνει. Κάπου χάθηκε στο μέτρημα! Πού χάθηκε κύριε Πρωθυπουργέ ολόκληρος Βολταίρος; Κύριε Πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, όμως υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών. Το καθεστώς έβαλε ένα ολόκληρο σύστημα να ρίχνει λάσπη καθημερινά πάνω μου. Για να κολλήσει η ρετσινιά πάνω μου. Και είναι έτοιμο να συνεχίσει.Το Μαξίμου περιμένει τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων για να δώσει ψέματα και λάσπη στο «Πρώτο Θέμα». Εδώ δεν ντράπηκε να του δώσει μονταρισμένο υλικό για τις ψυχές που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη, θα διστάσει να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα ενός πολιτικού τους αντιπάλου; Ενημερώνω λοιπόν, όλο αυτό το σάπιο σύστημα: Θα είμαι εδώ, όρθιος. Δε θα σας επιτρέψω να με σπιλώσετε. Η λάσπη σας επιστρέφεται! Ξέρετε τι είναι να προσπαθείς να υπερασπιστείς την εντιμότητά σου; Ξέρετε τι είναι να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας; Σε ποιους; Στους ελέφαντες που κατασπαράζουν το δημόσιο χρήμα. Στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που χρωστάνε στις τράπεζες 15 εκ. ευρώ και κάνουν συλλογή ακινήτων.

Στο κόμμα που ενώ χρωστάει μισό δισ. ευρώ, βρίσκει -πώς άραγε;- και πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ και μια πανάκριβη διαδικτυακή καμπάνια. 172.000 ευρώ μέσα σε ένα μήνα έχει ξοδέψει η ΝΔ μόνο στη google – τα διπλάσια από ό,τι όλα τα υπόλοιπα κόμματα μαζί στην Ελλάδα! Περισσότερα από όλα τα κόμματα στη Γερμανία! Και κανένας σε αυτό το σάπιο σύστημα δεν τους ρωτάει: ΠΟΘΕΝ; ΠΟΘΕΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; Οι λύκοι κατηγορούν το πρόβατο. Όμως καμιά φορά, το δίκιο νικάει. Και μακάρι να νικάει πιο συχνά από εδώ κι εμπρός».

Χορηγούμενο

Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο νόμος για το «πόθεν έσχες» θα αλλάξει

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε αυτό το πλαίσιο πρόσθεσε: «Όμως, πέρα από το προσωπικό, υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό θέμα εδώ. Ο νόμος για το πόθεν έσχες είναι ντροπιαστικός. Ένα ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ, όπου δημοσιεύουν οι πολιτικοί τις αμύθητες περιουσίες τους και κανείς δεν ξέρει από πού απέκτησαν τα χρήματα. Δεσμεύομαι ενώπιόν σας για δύο πράγματα: Πρώτον: Δεν θα καταθέσω μόνο το πόθεν έσχες αυτού του κατάπτυστου νόμου, που δηλώνεις δεκάδες σπίτια αλλά όχι πώς τα απέκτησες, και θεωρείσαι νόμιμος. Θα παρουσιάσω δημόσια -όταν θα έχω όλα τα έγγραφα από το IRS, διότι τα έχω ζητήσει ήδη- κάθε μου περιουσιακό στοιχείο και πώς απέκτησα τα εισοδήματα μου από το πρώτο μου μέχρι το τελευταίο μου δολάριο. Δεύτερο: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος για το πόθεν έσχες θα αλλάξει. Όποιος δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ΠΟΘΕΝ της περιουσίας του, δε θα έχει θέση στην πολιτική».

Η παρουσίαση της περιουσιακής κατάστασης του έγινε στο φόντο τις σκληρής αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για το ζήτημα αυτό μέσα στο Σαββατοκύριακο, από την Κουμουνδούρου, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις κάλπες, σημείωναν πως αυτή η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη αποτελεί την καλύτερη απάντηση στη νέα «γαλάζια» εκστρατεία τοξικότητας και παράλληλα πως «θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για διαφάνεια και καθαρές απαντήσεις παντού και για όλα».

Κασσελάκης: Σας παρουσιάζω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία

«Σας παρουσιάζω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία», αναφέρει σε βίντεο ο Στ. Κασσελάκης. «Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική, ό,τι απέκτησα ήταν με κόπο, μόνο το 2022 έβγαλα 49,8 εκατομμύρια κέρδος για τους επενδυτές μου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πώς έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή; Πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή;», αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χορηγούμενο

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στο Open, ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει επιχειρήματα και μιλάει για πόθεν έσχες μου», σημειώνοντας πως «ασκούν πρέσινγκ μήνες ολόκληρους, επειδή δεν έχουν επιχειρήματα για τα προβλήματα του κόσμου. Ρωτάς για την ακρίβεια και λένε “πόθεν έσχες”, για την οικονομία, “πόθεν έσχες”, για το ηλεκτρικό ρεύμα, “πόθεν έσχες”. Δεν έχουν να πουν κάτι άλλο». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη πως η προθεσμία για το πόθεν έσχες είναι η 1η Ιουλίου και πως «δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα, έχω δουλέψει, έχω ιδρώσει, είμαι πετυχημένος με τα αποτελέσματα που έχω φέρει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πεδίο, ό,τι βαθμούς, ό,τι υποτροφίες, ό,τι βραβεία έχω πάρει τα έχω καταφέρει με το σπαθί μου και επιτέλους αυτή η χώρα να αρχίσει να ρωτάει τους πολιτικούς που έχουν πλουτίσει τόσα χρόνια με το πόθεν έσχες τους από τη Βουλή με μισθούς βουλευτή και όχι έναν ιδιώτη που κατάφερε να γίνει πρόεδρος κόμματος και γι’ αυτό το λόγο επέστρεψε στην πατρίδα του».

Σημειώνεται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προαναγγείλει από καιρό πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της περιουσιακής του κατάστασης πριν την μάχη των ευρωεκλογών, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση αναδείκνυε τις τελευταίες ημέρες το δεδομένο πως έχει δοθεί σχετική παράταση στον χρόνο υποβολής μέχρι τις 1/7.

Δείτε το «Πόθεν Έσχες» του Στ. Κασσελάκη

Η σύγκριση «Πόθεν Έσχες» Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Back to top button