ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κασσελάκης: Σε δίλημμα για τις διαδοχικές διαγραφές στελεχών του κόμματος

Τον πιέζει η Ομπρέλα, αλλά επιμένουν και οι δικοί του

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαρκή δημοσκοπικό κατήφορο , όπως ανέδειξε και η νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες της Pulse, o Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί απεμπλοκή από το εσωκομματικό νταβαντούρι, επιχειρώντας να υψώσει πολιτικό και θεσμικό… ανάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία του να απευθύνει πρόσκληση στον Πρωθυπουργό ( συναντώνται σήμερα το πρωί) , καθώς και τους κκ Ν. Ανδρουλάκη και Δ. Κουτσούμπα ενώ χθες το απόγευμα, σε ομιλία του προς την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε εφ όλης της πολιτικής και οικονομικής ύλης, με κύρια στόχευση την αποδόμηση του κυβερνητικού έργου: Υποκλοπές, ΑΔΑΕ, φορολογία, προυπολογισμός, Νομοσχέδιο Κεραμέως για τη Διοίκηση, ακόμη και η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στο Ισραήλ, εθίγησαν ως ζητήματα στην ομιλία του νέου προέδρου.

Στα εσωκομματικά αφιέρωσε λίγο χρόνο και μικρή έκταση, στο κλείσιμο της ομιλίας του, με αναφορές προσεκτικές δεδομένης της δίνης στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μήνυμα περί ενότητας.

Αποστασιοποίηση και αιχμές
Ουδείς από τους διαφωνούντες έλαβε τον λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρεκτός από τον επικεφαλής της Ομπρέλας και πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η “ομάδα Αχτσιόγλου” προτίμησε για μια ακόμη φορά να ακολουθήσει στάση … αιδήμονος σιωπής.

Η κ. Αχτσιόγλου εξάλλου, είχε πρόσφατα τοποθετηθεί κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου την περασμένη εβδομάδα, θέτοντας το ζήτημα της απόσυρσης των διαγραφών και της βαθιάς κρίσης την οποία διέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν μπορούμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί- Τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε υπερβαίνουν αυτό το κομματικό Όργανο”, φέρεται να είχε δηλώσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Όπως ανέφερε χθες το Capital.gr, ο κ. Τσακαλώτος δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει στον νέο πρόεδρο που κάλεσε σε ενότητα , υπενθυμίζοντας το αίτημά του για απόσυρση των διαγραφών: “Ωραία τε περί ενότητας, αλλά με διαγραφές, δεν γίνεται”, του είπε αλλά δεν περιορίστηκε σε τούτο. Πέραν της κριτικής του για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Ισραήλ, ο κ. Τσακαλώτος με έναν τρόπο, εγκάλεσε τη νέα ηγεσία για “προχειρότητα” στην προσέγγιση τα των Οικονομικών:

“Αν είναι να συζητήσουμε σοβαρά για τον προϋπολογισμό να συζητούσαμε σοβαρά και για την φορολογία. Αποφύγαμε να το συζητήσουμε από το 2019. Υπάρχουν αντιφάσεις μέσα στο κόμμα μας που πρέπει να λυθούν”, η χαρακτηριστική αναφορά του.

Πιέζει η ομάδα Κασσελάκη
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο Παύλος Πολάκης, για τον οποίο , συμμετέχοντες και αυτήκοοι, δήλωσαν κατά κοινή εκτίμησή τους πως ήταν “μαζεμένος” στην τοποθέτησή του και σε αντίθεση με τις διαδικτυακές του ιαχές σε όποιον πάει κόντρα στον πρόεδρό του, οι χθεσινές αναφορές του, δεν ήταν εμπρηστικές: Αναφέρθηκε στα περί σκανδάλων ( αγαπημένος του τομέας) και σε οργανωτικής φύσεως ζητήματα ( υπερτομεάρχης γαρ).

Η απόσυρση των διαγραφών πάντως, δεν είναι θέμα που συζητά η ηγεσία και επουδενί συζητούν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, τον οποίο ωθούν σε “ξεκαθάρισμα” και απομάκρυνση των απείθαρχων και όσων τοποθετούνται δημόσια κατά του νέου προέδρου.

Επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί επ αυτού η κ. Αυγέρη ενώ και ο Πέτρος Παππάς είπε τις προάλλες πως θεωρεί δεδομένες τις διαγραφές.

Η νέα γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη σήμερα το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ήταν ακόμη πιο …κατηγορηματική για τις διαγραφές, χαρακτηρίζοντας ” πολιτική αυτοκτονία” από πλευράς του νέου προέδρου, το ενδεχομενο να τις αποσύρει.

Παρεμπιπτόντως, το αφήγημα της Κουμουνδούρου για τη συνεχή πτώση του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, είναι ότι ευθύνεται η εσωκομματική αντιπολίτευση.

Back to top button