ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Καταγγελία – ‘βόμβα’ από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ κατά κυβέρνησης για την υπόθεση των υποκλοπών: «Εμποδίζουν την έρευνα, καταστρέφουν αποδείξεις, μας αποκόπτουν από στοιχεία!»

Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) Χρήστος Ράμμος καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι εμποδίζει την έρευνα, καταστρέφει αποδείξεις και έχει αποκόψει την ανεξάρτητη αρχή από την έρευνα του κακουργήματος των υποκλοπών.

«Αυτή τη στιγμή η ΑΔΑΕ είναι αποκλεισμένη από τον έλεγχο» ξεκαθάρισε ο μάρτυρας, περιγράφοντας την άρνηση συνεργασίας που αντιμετώπισε τόσο από τον διοικητή της ΕΥΠ, Θ. Δεμίρη, όσο και από την αρμόδια εισαγγελέα για την ΕΥΠ, Β. Βλάχου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Ράμμος επισήμανε πως δεν είχε πρόσβαση στην αίτηση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που αφορούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας πως η κ. Βλάχου του απάντησε σε σχετικό ερώτημα πως δεν την έχει, ενώ ο κ. Δεμίρης -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- την πρώτη φορά του αντέτεινε πως δεν γνωρίζει κάτι επ΄ αυτού και τη δεύτερη πως τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία, απορρίπτοντας το αίτημα για πρόσβαση σε αυτήν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής φέρεται να υπογράμμισε πως η άρνηση στην ΑΔΑΕ της πρόσβασης στα στοιχεία είναι μη σύννομη, καθώς συνιστά παρακώλυση του ελεγκτικού της ρόλου.

«Η ΑΔΑΕ είναι αποκλεισμένη από τον έλεγχο» φέρεται να δήλωσε.

Back to top button