COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Καταιγιστικές εξελίξεις στην Πάτρα: Το μόνιτορ της Τζωρτζίνας και η κατάθεση – ‘φωτιά’ για αναισθητικά φάρμακα! «Θέμα χρόνου η διαλεύκανση της υπόθεσης Ίριδας και Μαλένας»

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας και τα τρία κοριτσάκια που πέθαναν το ένα μετά το άλλο, μέσα σε τρία χρόνια, δεν έχουν τέλος.

Σύμφωνα με το MEGA και όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσουν για την υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας, γιατροί από την Πάτρα.

Μέσα από ιατρικά έγγραφα -τα οποία ήταν πριν αποκαλυφθεί η ιστορία της κεταμίνης- φαίνεται ότι οι επιστήμονες απέδιδαν κάποια από τα «περίεργα» επεισόδια της Τζωρτζίνας σε αναισθητικά φάρμακα.

Οι γιατροί που σκοπεύουν να καταθέσουν στην 18η τακτική ανακρίτρια, αναμένεται να πουν ότι το παιδάκι ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που μπορεί να προκληθεί από τη χορήγηση αναισθητικής ουσίας. Άγνωστο βέβαια παραμένει, ποιος θα μπορούσε να έχει χορηγήσει στο παιδί τέτοια ουσία…

Αποκαλυπτική είναι και η εικόνα που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής» από το μόνιτορ νοσηλείας της Τζωρτζίνας όταν ήταν στην εντατική της Πάτρας, που δείχνει ότι το παιδάκι δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα όταν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών και χωρίς την μητέρα της μαζί.

Σύμφωνα με το μόνιτορ οι ενδείξεις του παιδιού ήταν απολύτως φυσιολογικές. Σε αντίθεση με όλα όσα γίνονταν, όταν η μητέρα του παιδιού ήταν παρούσα και μόνη της με το κορίτσι στο δωμάτιο.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου, αναφέρθηκε στην εκπομπή «Επτά», για το ρόλο της Πολιτείας στα θέματα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης και των αποτρόπαιων εγκλημάτων, με αφορμή της υπόθεση της Πάτρας που είναι υπό διερεύνηση και σύντομα θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις,

«Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με τα τραγικά γεγονότα της Πάτρας, όπου όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις βάσιμα οδηγούν στο ότι έχουμε εγκληματική συμπεριφορά, γι’ αυτό και γίνεται η διερεύνηση, σε επίπεδο κύριας ανάκρισης», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Οικονόμου.

Να αναζητήσουμε τα αίτια
Κάνοντας λόγο για «πληθώρα φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας και εγκληματικής βίας κατά ανηλίκων» ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι τα ανησυχητικά αυτά περιστατικά ακολουθούν μια γεωμετρική πρόοδο. «Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας προβληματίσει συνολικότερα τόσο ως Πολιτεία, διάφορους κοινωνικούς φορείς αλλά και καθέναν από εμάς ατομικά. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια που οδηγούν σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές». Και όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «όταν έρχεται η ώρα να επέμβει η αστυνομία είναι ήδη πολύ αργά και βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας επηρέασε τις έρευνες
Μιλώντας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας που αντιμετωπίζεται από τις δικαστικές αρχές ως εγκληματική ενέργεια, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι αποτέλεσε το έναυσμα για να αρχίσει η διεξοδική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το θάνατο των τριών παιδιών που είναι ακόμη σε εξέλιξη:

«Στην όλη υπόθεση κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρχαν σημαντικά ερωτηματικά ως προς το θάνατο της μικρής Γεωργίας και για το λόγο αυτό δόθηκαν οι οδηγίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στο τμήμα Ανθρωποκτονιών», είπε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «To προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε οδηγούσε σε βάσιμες ενδείξεις ότι ο θάνατος της Γεωργίας πιθανότατα να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».

«Από τη στιγμή που επήλθε ο θάνατος και υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις από πλευράς ιατροδικαστικής υπηρεσίας γρήγορα η υπόθεση οδηγήθηκε στο τμήμα ανθρωποκτονιών», ανέφερε σχετικά με το πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση της υπόθεσης που πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών
Μιλώντας για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι γίνεται μια πλήρης έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία και όπως είπε «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαλευκανθεί πλήρως και ο θάνατος των άλλων παιδιών. Υπάρχουν σημαντικά ερωτηματικά. Με τη διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που εξετάζονται κάθε ημέρα έχουμε νέα στοιχεία».

Όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου στην εκπομπή «Επτά» όταν γίνονται αντιληπτά τέτοιου είδους περιστατικά βίας εις βάρος ανηλίκων θα πρέπει να τα καταγγέλλουμε και να μη σιωπούμε.

Back to top button