COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

‘Καταπέλτης’ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 70 διασωληνωμένοι εκτός Εντατικής! Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τις «VIP» ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα

Καταπέλτης ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ – Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τις «VIP» ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα

«Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαν γλιτώσει πολλοί το θάνατο εάν ήταν καλύτερα οργανωμένο το σύστημα και προστατεύονταν λιγότερο ο ιδιωτικός τομέας υγείας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος από τη Θεσσαλονίκη εξαπολύοντας μύδρους κατά της Κυβέρνησης, η οποία άφησε ανοχύρωτο και ανυπεράσπιστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Σύμφωνα με τον κ.Γιαννάκο, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, χθες από τους 683 διασωληνωμένους, οι 610 ήταν σε ΜΕΘ, που σημαίνει ότι 73 άνθρωποι παλεύουν εκτός ΜΕΘ…

«Μπορεί να υπάρχει μικρή κάμψη των εισαγωγών, όμως δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία. Από τις 90 προσελεύσεις ασθενών με κορωνοϊό σχεδόν οι μισοί είναι βαριά περιστατικά και θα χρειαστούμε ΜΕΘ. Με βάση τα στοιχεία που είχαμε χθες 610 ήταν στις ΜΕΘ από τους 683. Πάνω λοιπόν από 70 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι επιλέξιμοι», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε με σφοδρή κριτική για την Κυβέρνηση: «Δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ για να μεταφερθούν και αν περισσεύει κανένα κρεβάτι γίνεται επιλογή ασθενών, γιατί ο γιατρός θέλει το κρεβάτι αυτό να το δώσει σε ένα νέο άνθρωπο. Ειδικά οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να βρουν εύκολα κλίνη ΜΕΘ. Χάνουμε 100 ασθενείς την ημέρα και μυρμήγκια να ήταν θα μας πονούσε. Και όμως όλοι αναρωτιούνται τι φταίει για αυτό εκτός από την κυβέρνηση, η οποία αυτοθαυμάζεται και δεν κάνει τίποτα, γιατί δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαν γλιτώσει πολλοί το θάνατο εάν ήταν καλύτερα οργανωμένο το σύστημα και προστατεύονταν λιγότερο ο ιδιωτικός τομέας υγείας».

Να συνδράμουν οι ιδιωτικές κλινικές – Η κοροϊδία με το πλαφόν στο μοριακό τεστ
Ο Μιχάλης Γιαννάκος «άνοιξε πυρ» τόσο για την υποτυπώδη συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και για τα… πανηγύρια της Κυβέρνησης αναφορικά με τις τιμές των μοριακών τεστ.

«Στη Θεσσαλονίκη υποτίθεται έχουν επιταχθεί 200 κλίνες σε μία ιδιωτική κλινική. Το Παπανικολάου έχει ίδιες κλίνες. Γιατί λοιπόν αφού είναι επιταγμένη η ιδιωτική κλινική δεν μπαίνει σε μία εφημερία κάθε τέσσερις μέρες όπως ένα δημόσιο νοσοκομείο για να βοηθήσει ουσιαστικά στον covid; Αλλά μετά φαίνονται περιστατικά μόνο χαμηλής βαρύτητας όπως λέγεται μετά από διαλογή που γίνεται στα νοσοκομεία, δηλαδή παίρνουν περιστατικά αποκατάστασης», σχολίασε ο κ.Γιαννάκος.

Και πρόσθεσε: «Για τον κόσμο της κυβέρνησης σημασία έχει ο ιδιωτικός τομέας, είναι πολυτέλεια το δημόσιο σύστημα υγείας. Όμως στον κόσμο το δικό μας το δημόσιο σύστημα υγείας θα πρέπει να προστατεύεται, προσφέρει ύψιστο κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει όλοι μας να σκύψουμε πάνω του».

Συμπλήρωσε πως δεν γίνεται ιχνηλάτηση και πως είναι υψηλή η τιμή των 47 ευρώ για ένα PCR: «Η ιχνηλάτηση έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη και στην τσέπη των πολιτών, προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα 47 ευρώ που είναι το πλαφόν της διατίμησης είναι μία καλή τιμή για τους πολίτες, όμως το τεστ θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ -τα οποία είναι άφαντα- αλλά και να συνταγογραφείται. Και ρωτώ εγώ πώς είναι συμφέρουσα η τιμή αυτή για τους πολίτες όταν νοσοκομεία εδώ της Θεσσαλονίκης όπως το Γεννηματάς και ο Άγιος Δημήτριος έχουν σήμερα αναρτημένα στη διαύγεια ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και αγοράζουν το μοριακό με 17,97 ευρώ, δηλαδή το 1/3 της τιμής από τη διατίμηση».

Έκανε αναφορά και στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Αυτό που λέει ο υπουργός ανάπτυξης ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν οι μικρές ιδιωτικές εταιρείες, τα μικρά ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, δεν ισχύει, γιατί τη μεγαλύτερη κερδοφορία στην κρίση την είχαν ακριβώς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα».

«Μείον 10.000 το προσωπικό σε σχέση με πέρσι»
Αναφορά στις ελλείψεις και στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία έκανε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παραθέτοντας και αριθμούς. Ακόμα, χαρακτήρισε «επικίνδυνες» τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την περίθαλψη ασθενών από νοσούντες υγειονομικούς:

«Εμείς εργαζόμαστε με μείον 10.000 προσωπικό σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα. Είναι οι αναστολές εργασίας, οι συνταξιοδοτήσεις και τώρα έχουμε 3.000 συναδέλφους οι οποίοι νοσούν κάθε φορά … Το Παπανικολάου σήμερα λειτουργεί σχεδόν με 300 άτομα λιγότερα σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα … Είναι επικίνδυνες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ οι συνάδελφοι να αναγκάζονται στις πέντε μέρες με ενεργή νόσο να επιστρέφουν στη δουλειά. Τι νόημα έχει να υπάρχουν 5.000 συνάδελφοι σήμερα σε αναστολή εργασίας, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι δεν νοσούν βαριά αλλά όμως μεταδίδουν τον ιό. Εξάλλου έχουν πει υγειονομικές αρχές ότι όλοι θα νοσήσουμε εμβολιασμένοι και μη».

Απέτυχε το εμβολιαστικό πρόγραμμα – Λένε τη μισή αλήθεια
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία της στο εμβολιαστικό πρόγραμμα με τον εξαναγκασμό, με τα πρόστιμα, με τις αναστολές εργασίας λέγοντας τη μισή αλήθεια. Γιατί ουσιαστικά σήμερα έχουμε 2,5 εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Με δεδομένο ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν σίγουρα θα βρουν ανεμβολίαστο για να τον στείλουν στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Γιαννάκος περιγράφοντας την παράνοια που υπάρχει.

«Ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα»
Όπως είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος η εισαγγελική έρευνα για τις λεγόμενες VIP ΜΕΘ, ξεκίνησε σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα:

«Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τη διαβίβασε στους εφέτες όλων των πόλεων προκειμένου να γίνει προκαταρκτική έρευνα. Για τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα ήδη ξεκίνησε και έχουμε κληθεί και καταθέσαμε ως μάρτυρες. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη έχουμε καταθέσει έναν ογκοδέστατο φάκελο με έγγραφα των σωματείων αλλά και δημοσιεύματα και άρθρα γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες μας. Δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένοι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, έγιναν επιλογές με ηλικιακά κριτήρια και με συγκεκριμένα παραδείγματα αποδεικνύουμε όσα έχουμε πει για τις ΜΕΘ οι οποίες κρατούνταν για συγκεκριμένα πρόσωπα».

Back to top button