COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Ντροπή! Καταψήφισαν οι παρατάξεις του Συριζα και του ΚΚΕ ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας υπέρ της απελευθέρωσης του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρεντυ Μπελέρη! Μητσοτακης και Τσιπρας δεν εχουν πάρει, μέχρι σημερα, τηλέφωνο τον Αλβανο πρωθυπουργό για να απαιτήσουν την αποφυλάκιση του ηρωικού Βορειοηπειρώτη

Εικόνα ντροπής για τις παρατάξεις του Συριζα και του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβουλιο της Αθήνας! Αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν ψήφισμα υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης του εκλεγμένου Δημναρχου Χειμάρρας Φρεντυ Μπελερη, το οποιο κατέθεσε ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιαννης. Εκτός απο την παράταξη του Δημάρχου, θετική ψήφο έδωσε και η παράταξη του βουλευτή του Πασοκ, Παύλου Γερουλάνου.

Σημειώνεται οτι ο Βορειοηπειρώτης Φρεντυ Μπελερης παραμένει φυλακισμένος στις κεντρικές φυλακες των Τιρανων, μετά σκευωρία των Αλβανικών αρχών σε βάρος του, πίσω απο την οποια βρίσκεται ο Αλβανος Πρωθυπουργός, Εντι Ραμα, ο οποιος διατηρεί προσωπικές φιλικές σχέσεις
τοσο με τον Κυριακο Μητσοτακη οσο και με τον Αλέξη Τσιπρα. Παραταύτα κανεις απο τους δυο Έλληνες πολιτικούς ηγέτες δεν μπήκε στον κόπο να σηκώσει το τηλέφωνο και να ζητήσει απο τον Εντι Ραμα την άμεση αποφυλάκιση του νεοεκλεγέντος δημάρχου, στις πλάτες του οποίου εχουν φορτώσει ένα ανυπόστατο κατηγορητήριο περι δήθεν “εξαγοράς” ψήφων κατα τις προσφατες δημοτικές εκλογες στην Αλβανια.

Πιο αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ εχει ως εξής:

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται από τις αλβανικές αρχές από τις 12 Μαΐου, υιοθέτησε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, μετά από εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Το δημοτικό συμβούλιο στο ψήφισμά του σχετικά με τη σύλληψη του νεοεκλεγέντα δημάρχου, Φρέντι Μπελέρη, και του αντιπροέδρου της Ένωσης Χειμαρριωτών, Παντελή Κοκαβέση, επισημαίνει -μεταξύ άλλων την άμεση ανάγκη απελευθέρωσης των δύο διακεκριμένων μελών της ελληνικής μειονότητας, τονίζοντας ότι «η εθνική ελληνική μειονότητα δικαιούται να απολαμβάνει την ελευθερία της, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, την ιστορική ταυτότητα και τις παραδόσεις της».

Επίσης, αναφέρεται ότι «η γειτονική χώρα καλείται να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, παρέχοντας συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής και κοινοτικής περιουσίας και με σεβασμό στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και την ανθρώπινη ζωή. Οφείλει δε, να απελευθερώσει άμεσα τους δύο άνδρες, ακολουθώντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου».

Παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο γιος του δημάρχου Χειμάρρας, Πέτρος Μπελέρης, ο αδερφός του Λεονάρδος, καθώς και ο προέδρος Χειμαρριωτών Αθήνας, Θοδωρής Γκούμας.

Σημειώνεται ότι το ψήφισμα έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Καταψήφισαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ υπερψήφισε η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι Εσύ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην παρέμβασή του τόνισε: «Να συμφωνήσουμε ότι μπορούμε να αφήνουμε στην άκρη τις ιδεολογικοπολιτικές μας διαφορές και να βγαίνουμε λίγο από τα δόγματά μας, όταν δύο άνθρωποι και μάλιστα συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί, είναι αυτή τη στιγμή που μιλάμε στη φυλακή. Και είναι χρέος μας, όχι μόνο εθνικό, αλλά και ηθικό, να τους στηρίξουμε με κάθε μέσο».

Back to top button