Σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών καταδικάστηκε ο άλλοτε κραταιός άνδρας του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρ. Μαρτίνης, και η σύζυγός του, Γεωργία, για την υπόθεση της μίζας ύψους 3,1 εκατομμυρίων γ. μάρκων.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε του δύο κατηγορούμενους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Παράλληλα, τους χορήγησε και αναστολή, αφήνοντας τους ελεύθερους με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα. Όσο για τον τρίτο κατηγορούμενο της υπόθεση, τον επιχειρηματία Δημ. Καμπη, κρίθηκε αθώος για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η μίζα που κατά την απόφαση καταβλήθηκε το διάστημα 1998-2003, ήταν ύψους 3,1 εκ ευρώ, προκειμένου η Hospitalia International, εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας σύμβαση με το νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν””. Για την υπόθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ωστόσο αποφυλακίστηκε πριν από λίγο διάστημα για λόγους υγείας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρ. Μαρτίνης καταδικάζεται, καθώς ήδη «μετρά» ποινή κάθειρξη επτά ετών πάλι με αναστολή, για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλειών του Ερρίκος Ντυνάν, την οποία έχει επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πρώτο βαθμό.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα