ΔΗΜΟΦΙΛΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αν καθίσεις σε αυτό το παγκάκι, δεν θα κολλήσεις κορωνοϊό!

Το παγκάκι… κοινωνικής αποστασιοποίησης σε καιρούς πανδημίας παρουσιάστηκε στην Ολλανδία, το οποίο βοηθά στο να μη μεταδίδεται ο ιός!

Κι ενώ το εν λόγω παγκάκι, το οποίο το στούντιο ντιζάιν Studio 212 Fahrenheit με έδρα την πόλη Χρόνινγκεν βάφτισε «Benched», βοηθά στη διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ώστε να μη μεταδίδεται ο ιός, ωστόσο, εξασφαλίζει και την αποφυγή της πλήρους αποστασιοποίησής μας από τον πλησίον μας ως άνθρωποι.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το «Benched» μπορεί να το δει κανείς ως συμβολική και ποιητική αναπαράσταση των καιρών μας, όπου ζούμε σε μια «κοινωνία ενάμισι μέτρου» λόγω της COVID-19, ενώ ανοίγει δυνατότητες για συναντήσεις που έχουν διάρκεια με φίλους, με μέλη της ευρύτερης οικογένειας μας, αλλά και με αγνώστους που θα κάτσουν στο ίδιο παγκάκι με εμάς. Εξασφαλίζει ότι ακόμη και σήμερα μπορούμε να συναντήσουμε κάποιον άλλο, ακόμη και από απόσταση.

Στιλβωμένος ανοξείδωτος χάλυβας

Και για όσους ενδιαφέρονται για τις τεχνικές λεπτομέρειες, το συνολικό μήκος του «Benched» είναι δυόμισι μέτρα, με το μεσαίο τμήμα -μήκους ενάμισι μέτρο- να είναι κατασκευασμένο από στιλβωμένο ανοξείδωτο χάλυβα, καθιστώντας το «αόρατο», λόγω του ότι λειτουργεί ως καθρέφτης.

Η δεξιά και η αριστερή άκρη του πάγκου, ωστόσο, είναι ορατές, ώστε να δεχθούν όσους θέλουν να ξαποστάσουν ή να χαλαρώσουν. Κι ενώ η αντανάκλαση του μεσαίου τμήματος επιβάλλει μια φυσική απόσταση, παράλληλα την καθιστά «αόρατη»!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button