COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καβάλα: Γυναίκα χαστούκισε τη βουλευτή της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη!

Την έβρισε και την χαστούκισε γυναίκα μέσα σε εκκλησία

Επίθεση δέχθηκε το πρωί της Κυριακής (21/4) η βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη. Σύμφωνα με το proininews.gr, όλα έγιναν μέσα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, όταν γυναίκα πλησίασε τη βουλευτή Αγγελική Δεληκάρη, την έβρισε και τη χαστούκισε.

Η βουλευτής, Αγγελική Δεληκάρη αντέδρασε πολύ ψύχραιμα, ενώ οι παρόντες αποδοκίμασαν τη δράστιδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επεισόδιο ξεκίνησε μετά την αναφορά του ιερέα για την παρουσία στη Θεία Λειτουργία της κυρίας Δεληκάρη.

Τότε η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, με αφορμή τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τελικά χαστούκισε τη βουλευτή.

Ποια είναι η Αγγελική Δεληκάρη

Η Αγγελική Δεληκάρη είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ με ειδίκευση στην Ιστορία (Νοέμβριος 1991). Εκπόνησε Magister Artium (M.A.) στο Τμήμα Σλαβικής Φιλολογίας του Julius-Maximilians-Universität (Würzburg/Γερμανία) (Δεκέμβριος 1995).

Το θέμα της κύριας εργασίας της ήταν: Das Bistum von Velitza (Η επισκοπή Βελίτζης). Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα στον Τομέα Ιστορικής Θεολογίας/Ιστορία των Σλαβικών Εκκλησιών στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ (Φεβρουάριος 2003).

Το θέμα της διατριβής της ήταν: Άγιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης. Η δράση και η συμβολή του στη διάδοση του Ησυχασμού στα Βαλκάνια – Η σλαβική μετάφραση του Βίου του κατά το αρχαιότερο χειρόγραφο. Δίδαξε στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Julius-Maximilians-Universität (Würzburg/Γερμανία) (1999-2003), στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών (Φλώρινα) του ΑΠΘ και στη συνέχεια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2003-2011), στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2003-2004).
Από τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα υπηρετεί στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, αρχικά ως Λέκτορας (Ιανουάριος 2012-Μάρτιος 2015), Επίκουρος Καθηγήτρια (Απρίλιος 2015-Οκτώβριος 2018) και Μόνιμη Επίκουρος Καθηγήτρια (Νοέβριος 2018 έως σήμερα) της Μεσαιωνικής Ιστορίας των Σλαβικών Λαών. Στις 19 Μαρτίου 2020 εκλέχτηκε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Μεσαιωνικής Ιστορίας των Σλαβικών Λαών.

Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου εκλέχτηκα Βουλευτής Καβάλας με το κόμμα της ΝΔ.

Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Επιστημονικών Εταιρειών, Σωματείων κτλ. Πρόεδρος του Διεθνούς Επιστημονικού Δικτύου Pax-Byzantinoslava (Φεβρουάριος 2020-Φεβρουάριος 2022) Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου (Σεπτέμβριος 2018 έως σήμερα), Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας (Μάιος 2022 έως σήμερα) Γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου Ορθοδόξων Σπουδών (Νις/Σερβία) (Δεκέμβριος του 2013 έως σήμερα) Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Υποτρόφων της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) (Ιούνιος 2015 έως σήμερα) Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Βυζαντινή Οικουμένη (Οκτώβριος 2018 έως σήμερα) Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Θεσσαλονίκη) (Νοέμβριος 2018 έως σήμερα) Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Βυζαντινή Θεσσαλονίκη (Ιανουάριος 2019 έως 2023) Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου/ΙΜΧΑ (Δεκέμβριος 2019 έως σήμερα)

Μέλος Συντακτικής Επιτροπής Επιστημονικών Περιοδικών Διευθύντρια Εκδόσεως του ξενόγλωσσου επιστημονικού περιοδικού Cyrillomethodianum (Απρίλιος 2018 έως σήμερα) Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Σερβικού επιστημονικού περιοδικού Crkvene Studije (Εκκλησιαστικές Σπουδές) (Νις/Σερβία) (Ιούνιος 2003-2012), και Διεθνής Γραμματέας του (Ιανουάριος 2013 έως σήμερα) Επιστημονικός Συνεργάτης του περιοδικού Αλιάκμονος ρους της Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Μελετών (Ιανουάριος 2017 έως σήμερα) Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Πολωνικού επιστημονικού περιοδικού Orthódoxi Evrópi. Studia do dziejów kościoła prawosławnego w Europie wschodniej) (Białystok/Πολωνία) (Νοέμβριος 2018 έως σήμερα).

Τα επιστημονικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται σε ζητήματα Μεσαιωνικής Ιστορίας και Πολιτισμού των Σλαβικών Λαών, Βυζαντινο-σλαβικών σχέσεων, Ιστορικής Γεωγραφίας, Σλαβικών επιδράσεων στη διαμόρφωση των τοπωνυμίων στον ελλαδικό και τον ευρωπαϊκό χώρο, Μελέτης και έκδοσης σλαβικών χειρογράφων, Σλαβικής αγιολογίας, Ζητήματα βυζαντινο-σλαβικών σχέσεων στο Άγιον Όρος και τη Μακεδονία, Μεσαιωνικής Ρωσικής Ιστορίας, κ.ά.

Back to top button