ΔΗΜΟΦΙΛΗΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα – Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο

Advertisement

Αν λατρεύεις τη σοκολάτα αλλά θέλεις κάτι λίγο πιο φρουτένιο, αυτό το κέικ σοκολάτας με βατόμουρα θα σε ξετρελάνει! Ζουμερό, πλούσιο και αρωματικό, συνδυάζει τέλεια τη γλυκιά ένταση της σοκολάτας με τη φρεσκάδα των βατόμουρων. Είναι ιδανικό για απογευματινό καφέ, γιορτές ή απλά για να κακομάθεις τον εαυτό σου.

Όταν η βελούδινη σοκολάτα αγκαλιάζει τη φρεσκάδα των βατόμουρων, γεννιέται μια γλυκιά ιστορία με πάθος και αρώματα. Αυτό το κέικ δεν είναι απλώς επιδόρπιο – είναι εμπειρία.

Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά

  • Ψήσιμο: 40-45 λεπτά

    Advertisement
  • Σύνολο: περίπου 1 ώρα

Υλικά

Για το κέικ:

  • 200 γρ. κουβερτούρα (περίπου 55%-70% κακάο)

  • 150 γρ. βούτυρο

  • 180 γρ. ζάχαρη

    Advertisement

  • 3 αυγά

  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 30 γρ. κακάο άγλυκο

    Advertisement
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 120 γρ. γιαούρτι ή ξινόγαλο

  • 150 γρ. βατόμουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

    Advertisement

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):

  • Ζάχαρη άχνη

  • Φρέσκα βατόμουρα

  • Σαντιγί ή παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις) ή 160°C (αέρα). Βουτυρώνεις και αλευρώνεις μια φόρμα 22εκ. ή στρώνεις λαδόκολλα.

  2. Λιώνεις την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύεις καλά να γίνει λείο το μείγμα.

  3. Χτυπάς με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 3-4 λεπτά).

  4. Προσθέτεις σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά.

  5. Κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ενσωματώνεις στο μείγμα. Προσθέτεις και το γιαούρτι.

  6. Ρίχνεις τα βατόμουρα (κρατά λίγα για το πάνω μέρος) και ανακατεύεις με σπάτουλα.

  7. Μεταφέρεις το μείγμα στη φόρμα και βάζεις από πάνω μερικά βατόμουρα για ομορφιά.

  8. Ψήνεις για 40-45 λεπτά. Τσεκάρεις με μαχαίρι — πρέπει να βγαίνει καθαρό με λίγα υγρά ψίχουλα.

  9. Αφήνεις να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρεις.

Tips

  • Αν χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένα βατόμουρα, μην τα αποψύξεις πρώτα.

  • Μπορείς να προσθέσεις 1 κ.γ. βανίλιας ή λικέρ βατόμουρου για έξτρα άρωμα.

  • Αν θέλεις πιο σοκολατένια υφή, βάλε κομμάτια σοκολάτας μέσα στο μείγμα.

  • Για vegan εκδοχή: αντικατάστησε τα αυγά με λιναρόσπορο και το γιαούρτι με φυτικό.

Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button