COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIESΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κι όμως υπάρχει ένα μουσικό κομμάτι που μπορεί να μειώσει το άγχος κατά 65%

Κι όμως υπάρχει ένα μουσικό κομμάτι που μπορεί να μειώσει το άγχος κατά 65%

Έρευνα έδειξε ότι ένα συγκεκριμένο τραγούδι είναι τόσο αποτελεσματικό στη μείωση του άγχους όσο και τα ηρεμιστικά φάρμακα.

Ένα συγκεκριμένο τραγούδι είναι τόσο χαλαρωτικό που έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει το άγχος κατά 65% και μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμη και τα φαρμακευτικά προϊόντα όταν πρόκειται για την καταπράυνση του άγχους.

Μια μελέτη σχετικά με το προεγχειρητικό άγχος απευθύνθηκε σε ασθενείς που έπασχαν απο άγχος και προσπαθούσαν να το αντιμετωπίσουνμε ένα είδος περιφερειακής αναισθησίας (αποκλεισμός περιφερικών νεύρων).

Γράφοντας στο περιοδικό Regional Anesthesia and Pain Medicine το 2019, η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια δήλωσε ότι το προεγχειρητικό άγχος είναι σύνηθες και μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό. Εκτός των άλλων, η ομάδα αποκάλυψε ότι τα ηρεμιστικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του άγχους μπορεί να έχουν παρενέργειες που επηρεάζουν την αναπνοή και τη ροή του αίματος και χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση.

Στη συνέχεια η ομάδα προχώρησε σε μια πρωτοποριακή έρευνα.

Για τη συγκεκριμένη μελέτη, 157 ενήλικες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να λαμβάνει 1mg έως 2mg μιδαζολάμης.

Η μιδαζολάμη συνταγογραφείται μερικές φορές ως ηρεμιστικό για τους ασθενείς του NHS που υποβάλλονται σε μια σειρά από θερααπευτικές διαδικασίες.

Ενώ η δεύτερη ομάδα άκουγε το Weightless της Marconi Union μέσω ακουστικών απομόνωσης θορύβου.

Marconi Union – Weightless (Official Video)

 

Στη συνέχεια, τα επίπεδα άγχους βαθμολογήθηκαν και το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι ασθενείς στην ομάδα της μουσικής είχαν παρόμοια επίπεδα άγχους με εκείνους που έπαιρναν φάρμακα – γεγονός που υποδηλώνει ότι η μουσική ήταν εξίσου αποτελεσματική στην ηρεμία των νεύρων.

Παρόλο που το τραγούδι μείωσε τα επίπεδα άγχους, πρέπει να αναφερθεί ότι οι ασθενείς στην ομάδα των φαρμάκων ήταν πιο ικανοποιημένοι από τη συνολική τους εμπειρία σε σχέση με εκείνους στην ομάδα της μουσικής.

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ασθενείς δεν είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη μουσική που άκουγαν.

Back to top button