Οι επίδοξοι δολοφόνοι παραμονεύουν παντού. Αυτή η σκέψη φαίνεται πως κυριαρχούσε στο μυαλό του Βορειοκορεάτη ηγέτη καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ιστορικής του συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που διαφαινόταν αφενός από το «μαγκωμένο» χαμόγελό του, αφετέρου από τα μέτρα ασφαλείας που επιστράτευσε για να αποφύγει τις… κακοτοπιές.

Η στιγμή της υπογραφής της σημαντικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα βρέθηκε εχθές στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ. Δεκάδες κάμερες ήταν στραμμένες πάνω στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που έπαιρναν στο χέρι το στιλό και υπέγραφαν το ιστορικό έγγραφο. Το θέμα είναι… με ποιο στιλό τελικά υπέγραψε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης τη συμφωνία και τι προηγήθηκε των κοινών δηλώσεων των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Κιμ Γιονγκ Ουν – φοβούμενος ίσως πρακτικές δηλητηρίασης από τις οποίες έχουν βρει «μυστηριώδη» θάνατο μέλη της δικής του οικογένειας – είχε δώσει εντολή σε ένα φρουρό της προσωπικής του ασφάλειας να ελέγξει το στιλό που του παρείχε η αμερικανική αντιπροσωπεία και να το… σκουπίσει διακριτικά πριν το αγγίξει ο ίδιος. Τελικά η ενέργεια αυτή δεν ήταν και τόσο διακριτική, αφού πολλοί δημοσιογράφοι πρόσεξαν τον φρουρό με τα λευκά γάντια να σηκώνει το στιλό που βρισκόταν στο τραπέζι, μπροστά στη θέση του Κιμ Γιονγκ Ουν, και να το σκουπίζει επανειλημμένα με ένα πανί, ποτισμένο ενδεχομένως με κάποιον εξουδετερωτικό παράγοντα.

Ωστόσο, ποτέ δεν μπορείς να είσαι αρκετά προσεκτικός, ειδικά όταν σε λένε «Κιμ Γιονγκ Ουν». Έτσι, όταν τελικά ο Βορειοκορεάτης ηγέτης μπήκε στην αίθουσα με τον Τραμπ, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή το… back-up plan, με την αδερφή του Κιμ να τον πλησιάζει, να βγάζει ένα στιλό από την τσέπη της, και να του το δίνει για να υπογράψει με αυτό την ιστορική συμφωνία.

Σύμφωνα με ορισμένα διεθνή ΜΜΕ, πέραν από τον κίνδυνο της δηλητηρίασης, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης μπορεί να έχει και άλλες φοβίες που να δικαιολογούν την παράξενη συμπεριφορά του. Για παράδειγμα, μπορεί να πιστεύει ότι ένα δείγμα dna που θα συλλεχθεί από το στιλό του ίσως αποκαλύψει λεπτομέρειες της υγείας του που θέλει να κρατήσει κρυφές, ή ακόμα και να τρέμει τα μικρόβια όπως και το νέο του… φιλαράκι, ο Ντόναλντ Τραμπ.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα