COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Κιτς» και αποκριάτικες!» – Σάλος με τις ενδυμασίες στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Δίχασαν οι νέες ενδυμασίες που θα φορούν οι ιέρειες στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν οι νέες ενδυμασίες που θα φορούν οι ιέρειες στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, οι οποίες σχεδιάστηκαν από την Ελληνίδα, Μαίρη Κατράντζου.

Ενδυμασίες Αφής Ολυμπιακής Φλόγας: Δίχασαν οι νέες ενδυμασίες που θα φορούν οι ιέρειες στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, οι οποίες σχεδιάστηκαν από την Ελληνίδα, Μαίρη Κατράντζου.

Οι στολές προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις με τους χρήστες των social media να τις χαρακτηρίζουν «κιτς» και «αποκριάτικες».

Οι ενδυμασίες έχουν αρχαιοελληνικά στοιχεία και είναι εμπνευσμένες από τα ιωνικού ρυθμού κιονόκρανα ενώ αναμένεται να φορεθούν στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, από όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι της για το Παρίσι.

Διαβάστε επίσης: Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου: Πως είναι και τι κάνει σήμερα το κοριτσάκι, που έσβησε τη φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004;

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες στολές έχουν συγκεντρώσει πλήθος αρνητικών σχολίων ως προς την αισθητική τους.

Ενδυμασίες Αφής Ολυμπιακής Φλόγας: Δείτε ορισμένες ενδεικτικές αναρτήσεις

Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι: Κομμάτια από τον Πύργο του Αϊφελ στα μετάλλια

Σε χρυσό, ασήμι και χαλκό, τα μετάλλια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων των Παρισίων, που παρουσιάσθηκαν σήμερα (8/2) θα «φέρουν» τον Πύργο του Αϊφελ με ένα εξάγωνο κομμάτι του συμβόλου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Κάθε ένα από τα 5.084 μετάλλια που θα απονεμηθούν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, φέρει στην μπροστινή πλευρά του, ένα σιδερένιο εξάγωνο από τον Πύργο του Αϊφελ, ενώ κυριαρχεί το λογότυπο «Paris-2024».

Στη δεξιά πλευρά, απεικονίζονται χαραγμένες οι μορφές της θεάς της νίκης, Αθηνάς, το Παναθηναϊκό στάδιο και η Ακρόπολη, όπως απαιτείται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αλλά το «Παρίσι 2024», έλαβε μία ειδική άδεια, προκειμένου να αναπαρίσταται στα μετάλλια και ο Πύργος του Αίφελ.

Παράλληλα, η πειθαρχία για την οποία απονέμεται το μετάλλιο, αναγράφεται στην άκρη του μεταλλίου.

Οσον αφορά στα παραολυμπιακά μετάλλια, δεν υπάρχουν αριθμοί στην οπίσθια πλευρά, ενώ η πανοραμική θέα συνοδεύεται από τον Πύργο του Αϊφελ, με την επιγραφή Paris 2024 στην γραφή μπράιγ.

«Προσπαθούμε να αφήσουμε ένα ίχνος στις μνήμες των ανθρώπων για το πώς θα είναι αυτοί οι Αγώνες» (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου και 28 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες), εξήγησε ο Τιερί Ρεμπούλ, διευθυντής των τελετών της Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόσθεσε: «με το πιο όμορφο σύμβολο που μας ανήκει», τον Πύργο του Αϊφελ, που υποδέχτηκε περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες το 2023.

«Η επαναφορά του μεταλλίου φέρνει πίσω ένα κομμάτι της ιστορίας, αλλά εδώ, φέρνοντας πίσω αυτό το Ολυμπιακό μετάλλιο φέρνει πίσω ένα κομμάτι της Γαλλίας, ένα κομμάτι της κληρονομιάς μας», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Μάρτιν Φουρκάντ, πρόεδρος της επιτροπής αθλητών Cojo και Ολυμπιονίκης.

Τα 18 γραμμάρια του Πύργου του Αϊφελ σε κάθε μετάλλιο εξήχθησαν από κομμάτια του ιστορικού συμβόλου και προέρχονταν από ανακαινίσεις του μνημείου, ενώ φυλάσσονταν κρυφά σε υπόστεγα στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τα μετάλλια που θα κατασκευαστούν από το νομισματοκοπείο του Παρισιού, θα έχουν διάμετρο 85 mm, πάχος 9,2 mm, με διαφορετικά βάρη και συγκεκριμένα 529 g για το χρυσό, 525 g για το αργυρό και 455 g για το χάλκινο.

Σημειώνεται, ότι το βάρος, το μέγεθος, το σχήμα, οι παραστάσεις στην εμπρόσθια όψη των μεταλλίων και η απαγόρευση διάτρησης των μεταλλίων, επιβάλλονται από την ΔΟΕ.

Back to top button