Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Μονή Δαφνίου λόγω των προβλημάτων που καταγράφηκαν από τον χθεσινό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Αττική.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Πολιτισμού ενημερώνει ότι «σύμφωνα με νεώτερο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες μετά τον μετασεισμό (19/7), από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής στη Μονή Δαφνίου, διαπιστώθηκε πτώση ψηφίδων».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Εφόρου Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής τα σοβαρότερα προβλήματα όσων αφορά στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους καταγράφονται στην Μονή Δαφνίου, εκεί όπου σημειώθηκε και κατακρήμνιση του ανατολικού τμήματος του βορείου εξωτερικού περιβόλου, αλλά και πεσμένοι σοβάδες στο Καθολικό.

Για τους παραπάνω λόγους το μνημείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα Σάββατο προκειμένου να επιληφθεί του θέματος το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας, ενώ το προσωπικό του υπουργείου πολιτισμού βρίσκεται από τα πρώτα λεπτά του σεισμού επί ποδός για την καταγραφή των ζημιών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/kleisti-moni-dafnioy-zimies-sta-perifima-psifidota


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα