COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοινωνική κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”: Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο κουνιάδος-βοσκός στην Αίγινα- που κατείχε τραπεζικό λογαριασμό

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», αποκαλύψεις που σχετίζονται με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που αναφέρονται στο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα.

Στη διάταξη με την οποία ζητείται η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, της μητέρας του Παναγούλας Πολυχρονοπούλου και του κουνιάδου του Παύλου Τζίτζη, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, περιγράφεται η διαδρομή του χρήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα, τα τρία παραπάνω άτομα φέρονται να έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Οι δωρεές έμπαιναν σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και από εκεί διοχετεύονταν σε «παικτικούς» λογαριασμούς τυχερών παιχνιδιών που προστατεύονται από το τραπεζικό απόρρητο ενώ γίνονταν και αναλήψεις μετρητών.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, επιβεβαίωσε χθες ότι τα χρήματα από τις δωρεές έμπαιναν στον τραπεζικό της λογαριασμό. «Πηγαίναμε μαζί και τα παίρναμε» είπε σε σε δημοσιογράφο της εκπομπής Super Κατερίνα.

Ο βοσκός

Το protothema.gr εντόπισε και το τρίτο πρόσωπο που αναφέρεται στο πόρισμα, τον Παύλο Τζίτζη, ο οποίος τυγχάνει να είναι κουνιάδος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου. Τον εντοπίσαμε στα ορεινά της Αίγινας την ώρα που έβοσκε τα πρόβατα του.

Ο Παύλος Τζίτζης διευκόλυνε τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «δανείζοντας»του τον τραπεζικό του λογαριασμό «μόνο μια φορά» όπως ισχυρίζεται ο πρώτος. Αυτό συνέβη στα πλαίσια προγραμματισμένου ταξιδιού του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου στη Τουρκία, μετά τους φονικούς σεισμούς. Τότε ο «Αλλος Άνθρωπος» με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούσε από το κόσμο να συνεισφέρει με «πιπίλες, κρέμες και γάλα για βρέφη, ζεστά ρουχαλάκια, μπουφάν, κουβέρτες σκούφια, κασκόλ, γάντια, τρόφιμα, κονσέρβες, ελαιόλαδο, μπολάκια συσκευασία, γεννήτριες και θερμαντικά για θέρμανση και σκηνές για τους εθελοντές και τους ανθρώπους» παραθέτοντας τον τραπεζικό λογαριασμό του βοσκού κουνιάδου του.

Ο Παύλος Τζίτζης παραδέχτηκε ότι τα χρήματα από τις δωρεές μπήκαν στο λογαριασμό του, ότι το ποσό ήταν μεγάλο και πως εξαιτίας αυτής της «εξυπηρέτησης» αναγκάστηκε να κόψει την κάρτα αναλήψεων και να αλλάξει τράπεζα. Μάλιστα είπε ότι δεν ήταν σύμφωνος με το να μπαίνουν ξένα λεφτά στον λογαριασμό του.

Η συνομιλία με τον κουνιάδο του Πολυχρονοπουλου

«Εγώ πήρα τα χρήματα και τα πήγα στον κουνιάδο μου» λέει στην αρχή της συνομιλίας μας ο βοσκός γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Για πόσα χρήματα μιλάμε
Δεν θυμάμαι τώρα”

Πόσα περίπου, 10.000 ευρώ, 20.000 ευρώ;
Κάπου εκεί

20.000;
Κάπου εκεί, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα. Λοιπόν ο άνθρωπος αυτός, τσάμπα τον κατηγορούν. Αυτός έχει δώσει και το παντελόνι του. Με πήρε μια φορά τηλέφωνο και μου είπε, πες στη γυναίκα σου να μου στείλει ένα παντελόνι. Του λέω, ρε Κώστα τι το κανες το παντελόνι σου. Το έδωσα σε έναν άστεγο, μου λέει, τα δικά μου τα κλέψανε. Του απαντάω, ωραίος νοικοκύρης είσαι.

Γνωρίζετε εάν είχαν δημιουργηθεί λογαριασμοί σε τυχερά παιχνίδια, όπως αναφέρει το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα;

Δεν τα γνωρίζω αυτά παλικάρι μου, δεν τα ξέρω

Να σας εξηγήσω γιατί το αναφέρω, διότι μέσα στα τρία πρόσωπα που εμφανίζονται στο πόρισμα της “Αρχής” αναφέρεται και το όνομα σας ως φερόμενο μέλος εγκληματικής οργάνωσης.
Όχι ρε φίλε εγώ δεν έχω κάνει τέτοια πράγματα, δεν ξέρω . Όχι παλικάρι μου δεν ξέρω εγώ από αυτά και τι έκανε ο άνθρωπος από κει και πέρα.

Γνωρίζετε εάν ο κουνιάδος σας έπαιζε τυχερά παιχνίδια με τα χρήματα από τις δωρεές ;
Δεν τον είχα για τέτοιο άνθρωπο εγώ τον Κώστα. Στα τόσα χρόνια που τον ξέρω δηλαδή. Να μην πω ψέματα, δεν μου αρέσει.

Στο δικό σας τραπεζικό λογαριασμό, πόσες φορές μπήκαν χρήματα από δωρεές για την Κοινωνική Κουζίνα;
Μια φορά. Τότε που ο Κώστας πήγε στην Τουρκία να βοηθήσει, γιατί ήταν πολλές οι νταλίκες που έπρεπε να πάνε και έπρεπε ο άνθρωπος να μαζέψει χρήματα για να στείλει τα τρόφιμα. Το είχε διαδώσει. Δεν ζήταγε ποτέ χρήματα, ότι είχε ο καθένας έδινε. Δεν ήταν άνθρωπος του δώσε μου. Ότι είχε, αυτά ήταν και τα έδινε. Δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος αυτός. Τώρα από κει και πέρα τι γινότανε, δεν ξέρω. Εγώ τον βοήθησα μια φορά και μετά έκοψα και την κάρτα και άλλαξα και τράπεζα.

Γιατί αλλάξατε τράπεζα;
Γιατί εντάξει, η τράπεζα δεν μπορεί να σε δεχθεί, να παίρνεις ξένα χρήματα. Δεν μου άρεσε και μένα. Κατάλαβες;

Σας είχε ενοχλήσει η αστυνομία;

Όχι κανένας. Από την τράπεζα με ρώτησαν, που πάνε αυτά τα λεφτά και τους εξήγησα ότι πάνε για τον τάδε σκοπό. Μου ζήτησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Κώστα και τους είπα, πολύ ευχαρίστως. Και μου είπαν μετά ελάτε να πάρετε αυτά τα χρήματα, να τα πάτε εκεί που πρέπει. Τον κυνηγάγανε από ανέκαθεν αυτόν τον άνθρωπο, θα βρέθηκαν και καλοθελητές. Έχει κάνει μεγάλο αγώνα και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Τι να σου πω τώρα, τις κηδείες που έχει πληρώσει; Τέλος πάντων.

Back to top button