ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Κόκκινος συναγερμός στον Έβρο: Νέα ‘εισβολή’ μεταναστών στην Ελλάδα ετοιμάζει ο Ερντογάν! Ξένες Μυστικές Υπηρεσίες ενημέρωσαν την κυβέρνηση για συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού μεταναστών σε συνοριακές πόλεις της Τουρκίας

Της σύνταξης του europost.gr

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται στον Έβρο οι Ελληνικές Δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού, καθώς τις τελευταίες ημέρες ξένες Μυστικές Υπηρεσίες έχουν ενημερώσει την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο σχέδιο ‘εισβολής’ μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που έχουν φτάσει στο europost.gr από λίαν αξιόπιστες πηγές μας στην Θράκη, ιδιαίτερα στις τελευταίες ώρες παρατηρείται, εντός της τουρκικής επικράτειας και πολύ κοντά στη συνοριακή γραμμή, αθρόα προσέλευση μεταναστών σε συγκεκριμένες συνοριακές πόλεις και χωριά. Όπως έχε γίνει και στο παρελθόν, οι μετανάστες δεν πηγαίνουν εκεί μόνοι τους, αλλά παρακινούνται από τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που θέλουν δήθεν να τους ‘προστατεύσουν’ και να τους οδηγήσουν στην Ευρώπη! Έτσι, λαμβάνουν στα κινητά τους, κατά χιλιάδες, μηνύματα από τις Οργανώσεις αυτές, που τους ενημερώνουν ότι τους διαθέτουν δωρεάν πούλμαν για να τους μεταφέρουν σε συγκεκριμένα σημεία συγκέντρωσης κοντά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, με την προοπτική να περάσουν στην Ελλάδα και από εκεί σε μια άλλη χώρα της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης.

Μάλιστα, ορισμένα από αυτά τα μηνύματα δεν αναφέρονται μόνον σε σημεία συγκέντρωσης, που βρίσκονται στην Ανατολική Θράκη, αλλά και σε περιοχές των Μικρασιατικών παραλίων, πράγμα που σημαίνει ότι η ‘εισβολή’ που θα επιχειρηθεί δεν θα είναι μόνο από τα χερσαία σύνορα, αλλά και από τα θαλάσσια, από τα Μικρασιατικά παράλια προς τα νησιά μας!

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του europost.gr τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται μεγάλη κινητικότητα και στην περιοχή της Αδριανούπολης, όπου φαίνεται κάποιοι να είναι έτοιμοι να κατευθύνουν μεγάλες μεταναστευτικές ροές όχι μόνον προς την Ελλάδα, αλλά και προς τη Βουλγαρία, με σκοπό στη συνέχεια να περάσουν τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και στη συνέχεια να εισβάλουν στη χώρα μας.

Πώς θα αποτρέψει η Ελλάδα μία τέτοια κίνηση;
Στο ερώτημα πώς θα αντιδράσουν οι κάτοικοι του Έβρου, η απάντηση είναι η δεδομένη.
Θα σπεύσουν να βοηθήσουν όπως κάθε άλλη φορά. Αυτό όμως που γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης, λόγω των χειρισμών της με το θέμα του Φυλακίου.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
Δεν αποκλείεται, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες η έναρξη του Ραμαζανιού να αποτελέσει την αρχή για μεγάλες πιέσεις στα σύνορα.
Ο νέος φράχτης του Έβρου έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί, ενώ εδώ και μήνες έχουν πιάσει υπηρεσία οι νέοι συνοριακοί φύλακες στα νησιά και στον Έβρο.
Μεγάλο βάρος αναμένεται να πέσει και στο λιμενικό το οποίο καθημερινά δίνει τη δική του μάχη από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και το Καστελλόριζο.
Τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2020 η Τουρκία πήρε ένα ισχυρό μήνυμα, όμως τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει, καθώς η γειτονική χώρα ταλανίζεται από μεγάλη οικονομική κρίση και θα πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με κάθε τρόπο. Παράλληλα ο Ερνοτάν, έχει αποδείξει ότι δε θέλει να χάνει.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες συνδρομές Τούρκων στρατιωτικών σε άτομα που επιχειρούν ή και περνούν τα σύνορα, ενώ στις Καστανιές Τούρκοι ένστολοι εκτόξευαν μέχρι και δακρυγόνα στο ελληνικό έδαφος.

Δείτε ορισμένα χαρακτηριστικά βίντεο από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, για να θυμηθείτε τις δραματικές ώρες, που πέρασαν οι αστυνομικοί μας κα ο Στρατός μας στον Έβρο, κατά την πρώτη ‘εισβολή’ των μεταναστών, τους οποίους έσπρωχναν, ξεδιάντροπα και προκλητικά, πάνω στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στελέχη των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών και της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, που τους είχαν μεταφέρει ακόμη και με στρατιωτικά οχήματα σε συγκεκριμένα σημεία συγκέντρωσης κατά μήκος των συνόρων.

Back to top button