COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Κόκκινος Συναγερμός από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο: «Ναρκοθετημένες οι διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία! Τι πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση; Μεγάλη παγίδα για τον Ελληνισμό και η Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό!»


Προειδοποιητικό σήμα κινδύνου για τις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδος – Τουρκίας, που ξεκινούν την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, εξέπεμψε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και γνωστός δημοσιογράφος και δικηγόρος Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ζώνη της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας αποδέχθηκε καταρχήν, ότι «στον σημερινό κόσμο είναι δύσκολο να αρνηθείς να συνομιλήσεις, ακόμη και με τον πιό δύστροπο και κακό γείτονα, όπως η Τουρκία». Παράλληλα, όμως, υπογράμμισε με έμφαση ότι όταν πηγαίνεις σε αυτού του είδους τις συνομιλίες πρέπει να υφίστανται τρείς βασικές προϋποθέσεις: Η πρώτη είναι να έχει προκαθοριστεί η ατζέντα των συνομιλιών και να έχουν αποδεχθεί και τα δύο μέρη τον κλειστό κατάλογο των θεμάτων, που θα συζητήσουν. Η δεύτερη είναι να έχουν επίσης αποδεχθεί οι δύο πλευρές ποιό θα είναι το βασικό νομικό πεδίο αναφοράς για τις διαπραγματεύσεις, που θα γίνουν. Διότι, διαφορετικά, δεν είναι δυνατόν η μία πλευρά να αποδέχεται ως πεδίο αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως κάνει η Ελλάδα και η άλλη πλευρά, δηλαδή η Τουρκία, να αρνείται να αποδεχτεί αυτό το νομικό πλαίσιο αναφοράς και να επικαλείται μία δική της δικαιολογητική βάση για να νομιμοποιήσει τα επεκτατικά της σχέδια σε βάρος της Ελλάδος. Και η τρίτη προϋπόθεση είναι, να έχουν συμφωνήσει εκ των προτέρων και τα δύο μέρη, για το ποιά οδό θα ακολουθήσουν -πχ το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης- στην περίπτωση, που οι συνομιλίες οδηγηθούν σε αδιέξοδο.

«Υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις στις επικείμενες διερευνητικές συνομιλίες», αναρωτήθηκε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος;

Εξίσου επικίνδυνη για τον Ελληνισμό και η Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό

Εξίσου επικίνδυνη για τον Ελληνισμό, χαρακτήρισε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και την Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό, που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Φεβρουάριο του 2021. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, ο Ερντογάν, με την ανοχή του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρεί να επιβάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Τουρκοκυπριακή ηγεσία του ψευδοκράτους ως ισότιμο συνομιλητή με τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο Κράτος, μέλος του ΟΗΕ και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Πρόκειται για την κορύφωση της προσπάθειας του Ερντογάν να νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής του Αττίλα στην Κύπρο, ώστε να υποβαθμίσει την διεθνώς αναγνωρισμένη ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, σε ‘απλή αντιπροσωπεία της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας!».

Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο  που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις αναλυτικές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος -όπως είναι γνωστό- είναι από τους βαθύτερους και πλέον συστηματικούς γνώστες των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής μας και ιδιαιτέρως των Ελληνοτουρκικών θεμάτων και του Κυπριακού:

Back to top button