ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Κόλαφος το πόρισμα Βουρλιώτη για το Νίκο Κοκλώνη: Έρχονται ποινικές διώξεις!

Βόμβα μεγατόνων, από την αποκάλυψη του iEidiseis, για τον Νίκο Κοκλώνη του οποίου δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία μετά το πόρισμα και την σχετική απόφαση του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Μάλιστα κατά τον κ. Βουρλιώτη, ο πασίγνωστος παρουσιαστής φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε «μαύρο χρήμα».

Έτσι και σύμφωνα με απόλυτες διασταυρωμένες πληροφορίες το πόρισμα Βουρλιώτη βρίσκεται ήδη στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρ. Μπαρδάκη, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και ενδέχεται να να ακολουθήσει όπως όλα δείχνουν ένταλμα σύλληψης.

Η άσκηση ποινικών διώξεων -σε μια υπόθεση που έχει ήδη προκαλέσει ντόμινο ποινικών και οικονομικών εξελίξεων- θα αφορά απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά επτά πρόσωπα, που θεωρούνται στενοί συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ένας Αλβανός, που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών και βρίσκεται προφυλακισμένος.

ADVERTISEMENT
Ζημίωσε το δημόσιο με 20 – 30 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας Βουρλιώτη φέρεται ότι ασφάλιζε εργαζόμενους υς σε εικονικές εταιρείες εισπράττοντας επιδοτήσεις και άλλα ποσά, χωρίς παράλληλα να αποδίδει φόρους. Επίσης φέρεται να ξέπλενε μαύρος χρήμα προσώπων που σύμφωνα με το πόρισμα αγνώστου ταυτότητας που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό, και παραπέμπουν στη Μαφίας!

Συνολικά εμπλέκονται, οι εκπρόσωποι 15 εταιρειών, που είχε συστήσει το ηχηρότατο όνομα της σόουμπιζ, μέσω των οποίων ζημίωσε το δημόσιο με 20 έως 30 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα μάλιστα με άλλες πληροφορίες, επρόκειτο να του δοθεί από το Δημόσιο και αρμόδιο Υπουργείο και ενίσχυση 10 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, το πρόλαβε και το μπλόκαρε με τις ενέργειές του, στο παρά πέντε, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα.

Το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη είναι 80 σελίδων και περιγράφονται μέσα σε αυτές και με κάθε λεπτομέρεια η δράση του τηλεαστέρα.

H ανακοίνωση απάντηση Κοκλώνη
«Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα.

Back to top button