ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς: Τροφαντοί κεφτέδες με άνηθο και φέτα – Πανεύκολη καλοκαιρινή συνταγή

Advertisement

Οι τροφαντοί κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς θα ξετρελάνουν ακόμα και τους πιο δύσκολους γευσιγνώστες. Μία εύκολη καλοκαιρινή συνταγή για όλα τα γούστα.

Κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς: Τροφαντοί κεφτέδες με άνηθο και φέτα – Πανεύκολη καλοκαιρινή συνταγή

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αγνά υλικά που θα χρησιμοποιούσε και η γιαγιά μας για να φτιάξουμε την συνταγή.

Υλικά

Τεμάχια: 16 – 18

Advertisement

Κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς: Τροφαντοί κεφτέδες με άνηθο και φέτα – Πανεύκολη καλοκαιρινή συνταγή

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στύβουμε με τα χέρια μας, για να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτό όπου τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, τα στύβουμε ξανά ώστε να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται.
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκύθια.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, τα 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τα μυρωδικά, πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά (για να μη βγάλουν τα κολοκυθάκια κι άλλα υγρά). Πρέπει το μείγμα να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλεύρι.
  6. Πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού, τους πατικώνουμε λίγο, τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  7. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  8. Όταν το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  9. Tους βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  10. Μπορούμε να τους κάνουμε και ψητούς.
  11. Τους περνάμε όχι από αλεύρι αλλά από φρυγανιά.
  12. Τους βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους ψήνουμε στους 180° C, μέχρι να χρυσίσουν.
  13. Συνοδεύουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι και φρυγανισμένο ψωμί.

Κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς: Τροφαντοί κεφτέδες με άνηθο και φέτα – Πανεύκολη καλοκαιρινή συνταγή


Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button