COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Κολωνός – Βιασμός 12χρονης: Ισόβια στον Ηλία Μίχο – Αποφυλακίζεται η μητέρα της

Οι ποινές που επιβλήθηκαν

Ισόβια κάθειρξη και πολυετείς ακόμα καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Ηλία Μίχο, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Κολωνός – Βιασμός 12χρονης: Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση δικαστές και ένορκοι, με ομόφωνη απόφαση τους, καταδίκασαν σε ισόβια τον 55χρονο, καθείρξεις, πριν τη συγχώνευση, 41 ετών καθώς κρίθηκε ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου, μαστροπεία, πορνογραφία ανηλίκου και κατοχή όπλων και πυρομαχικών, (εκτιτέα τα 20).

Διαβάστε επίσης: Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Μου είχε πάρει ένα εσώρουχο και μου έδινε οδηγίες πώς να…» – Οι “εντολές” του 54χρονου στο ανήλικο κορίτσι

Κολωνός – Βιασμός 12χρονης: Αποφυλακίζεται η μητέρα της

Η μητέρα της 12χρονης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών καθώς κρίθηκε ένοχη χωρίς ελαφρυντικά για πλημμεληματική εκβίαση. Ωστόσο, η αποφυλάκιση της 38χρονης, σύμφωνα με νομικούς, θεωρείται θέμα χρόνου αφού πλέον εξαρτάται από γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που κρίθηκε ένοχος για την εκπόρνευση του παιδιού αλλά και πορνογραφία ανηλίκου, ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», καταδικάστηκε σε ποινή 24 ετών, πριν τη συγχώνευση.

Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου για τους καταδικασθέντες ως «πελάτες» άλλαξε τα δεδομένα στις ποινές που τους επιβλήθηκαν οι οποίες κυμαίνονται από 3 μέχρι 7 έτη.

Οι πόρτες του δικαστηρίου κλείνουν και πάλι για κοινό και δημοσιογράφος καθώς τη σκυτάλη παίρνουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων προκειμένου να δώσουν «μάχη» για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής, για τους εντολείς τους, μέχρι το Εφετείο.

Κολωνός: Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την καταδίκη Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Θέλω να…»

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης από τον Κολωνό, μετέφερε η 17χρονη αδερφή της, λίγη ώρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Κολωνός: Μιλώντας στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η 17χρονη αποκάλυψε ότι η αδερφή της παρακολουθούσε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της δίκης από τις ιστοσελίδες και περίμενε με ιδιαίτερη αγωνία την απόφαση.

Κολωνός – Βιασμός 12χρονης:  Τα πρώτα λόγια μετά την καταδίκη Μίχου και την αθώωση της μητέρας

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί επιτέλους η μαμά θα επιστρέψει στο σπίτι» είπε η 12χρονης σύμφωνα με την αδερφή της. «Θέλω να γίνω εισαγγελέας για να μπορώ να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» φέρεται να είπε η ίδια.

Όπως τόνισε η 17χρονη, η 12χρονη αδερφή της όχι μόνο πηγαίνει σχολείο και συνεχίζει τα μαθήματά της, αλλά είναι και πολύ καλή μαθήτρια.

Κολωνός: Συγκλονίζει η 12χρονη-«Θέλω τη μαμά μου, είναι αθώα»

Το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, που έζησε τη φρίκη του βιασμού και της μαστροπείας σε πολύ νεαρή ηλικία, αποφάσισε να μιλήσει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα λόγια της δόθηκαν σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης προς το παιδί και την οικογένειά του, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου στις 29 Μαρτίου.

“Είμαι η … (12 χρονών) και θέλω να σας μιλήσω για τα συναισθήματά μου. Παρακαλώ, ακούστε με. Εσείς ήσασταν η ελπίδα μου, η βοήθεια που περίμενα τόσο καιρό μέσα στον εφιάλτη που ζούσα.

Σας εμπιστεύτηκα, σας μίλησα… περίμενα τη βοήθειά σας για να μην περάσει κανένα άλλο παιδί όσα πέρασα εγώ.

Η τιμωρία μου όμως δεν έχει τελειώσει. Οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ. Δεν αφορούν τη μαμά μου.

Κάθε μέρα πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατό μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Αλλά εμφανίστηκε.

Σας ζητώ συγγνώμη που δεν μίλησα νωρίτερα… φοβόμουν πολύ. Αλλά τώρα είναι η ώρα. Ήρθε η ελπίδα μου, ήρθατε εσείς. Πίστευα ότι οι εφιάλτες μου είχαν τελειώσει και ξαφνικά: Πού είναι η μαμά μου; Γιατί η μαμά μου; Πού είναι τα αδέλφια μου; Πού είναι η οικογένειά μου; Γιατί με άφησαν μόνη μου;

Φταίω εγώ, φταίω εγώ που δεν σας μίλησα νωρίς. Όχι η μαμά μου. Θέλω να σταματήσουν οι εφιάλτες μου εδώ.

Τα Χριστούγεννα δεν μου επέτρεψαν να δω ούτε τη μαμά μου.
Ζητώ από το δικαστήριο και τον κύριο πρόεδρο, τους δικαστές και τους ενόρκους να πιστέψουν ότι η μαμά μου δεν γνώριζε τίποτα για αυτά που έκανα εγώ και ότι δεν της λέω ψέματα. Η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι”.

Back to top button