Ένα εύκολο και γευστικό μπισκοτογλυκό που θα θέλετε να φτιάχνετε συχνά. Η γεύση του είναι απολαυστική, τα υλικά είναι απλά και η προετοιμασία του δεν διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά.
Κορμός με μπισκότα και σοκολάτα: Το τέλειο γλυκό ψυγείου έτοιμο στο τσακ – μπαμ
Υλικά:
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
- 120 γρ. βούτυρο
- 5 κ.σ. κορν-φλάουρ
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 ποτήρι νερό
- 3-4 κ.σ. ζάχαρη
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε σαντιγί (ή 1 μόρφατ)
- 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- Τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα
Κορμός με μπισκότα και σοκολάτα: Το τέλειο γλυκό ψυγείου έτοιμο στο τσακ – μπαμ
Advertisement
Εκτέλεση:
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο χέρι ή στο multi, προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη.
- Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο και τη σοκολάτα για να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Διαλύετε το κορν φλάουερ σε λίγο γάλα και το προσθέτετε στο μείγμα, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
- Προσθέτετε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να πήξει.
- Μόλις πήξει, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά για να ενσωματωθούν.
- Τοποθετείτε το μείγμα σε τσέρκι πάνω σε λαδόκολλα ή σε ταψάκι 24 εκ., το ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάτε για 1 ακόμα λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα για να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Απλώνετε τη σαντιγί πάνω από το σοκολατένιο μείγμα, την ισιώνετε με μια μαρίζ ή την ανάποδη ενός κουταλιού και γαρνίρετε με τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας.
Αφήστε το να παγώσει για λίγο και απολαύστε το!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα