COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: 23.748 νέα κρούσματα και 44 θάνατοι σήμερα! 354 οι διασωληνωμένοι ασθενείς! Έρχεται τέταρτη δόση εμβολίου για τους άνω των 65 ετών! Αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών


Σε 23.748 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, ανακοινώθηκαν 44 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 354 ασθενείς.

Ημερήσια κρούσματα
Ημερήσιοι θάνατοι
Οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Ανοδική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων
Νέα έξαρση στον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίζονται ημερησίως στη χώρα μας καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, με την ίδια τάση να παρατηρείται σε πολλές χώρες της Ευρώπης που έχουν επιλέξει τη στρατηγική χαλάρωσης των περιορισμών έως το τέλος του μήνα, τη στιγμή μάλιστα που φαίνεται να αυξάνεται η συχνότητα της υποπαραλλαγής «Ομικρον 2», που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική από την «Ομικρον 1». Η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, θυμίζει τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου. Ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων του τελευταίου επταημέρου είναι κοντά στις 21.000 (20.500 ήταν το διάστημα 10 έως 17 Ιανουαρίου), όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κάτω από 14.000.

Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 26.536 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19, σε έναν, ωστόσο, μεγάλο αριθμό εργαστηριακών τεστ (447.694 rapid και PCR τεστ, που σημαίνει ποσοστό θετικότητας 5,93%). Από τις νέες διαγνώσεις, οι 8.734 αφορούσαν την Αττική και οι 2.840 τη Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η εικόνα σε νησιωτικές περιοχές όπως Ανδρος, Ζάκυνθος, Θάσος, Κάλυμνος, Κεφαλονιά, Τήνος, Σποράδες, Πάρος, Λευκάδα και Κως. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 χθες ήταν 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.686 θάνατοι. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 358 ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 69 έτη, και το 65,4% αυτών να είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών με COVID-19 ήταν 296 (μέσος όρος επταημέρου 291 νέες νοσηλείες).

Αυξημένο ήταν την τελευταία εβδομάδα το ιικό φορτίο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπως έδειξαν οι αναλύσεις στα αστικά λύματα από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Μάλιστα, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Αγιο Νικόλαο, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, η αύξηση του ιικού φορτίου ήταν κατά 643%, 163% και 146% αντίστοιχα.

Αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών
Αύριο, Πέμπτη, στις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών που θα εκτιμήσει τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Την ίδια στιγμή κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι τα κρούσματα σε όλη την Ευρώπη ανεβαίνουν, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει επιβάρυνση στο σύστημα υγείας. Επίσης, παρατηρείται μείωση στα μικρά παιδιά και αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Pfizer/BioNTech: Αίτηση στον FDA για 4η δόση εμβολίου στους άνω των 65 ετών
Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι ζήτησαν από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (FDA) να εγκρίνει μια δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου τους κατά της COVID-19 (τέταρτη συνολικά) για τους ενήλικες άνω των 65 ετών.
Το αίτημα αυτό βασίζεται στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο Ισραήλ εν μέσω ενός κύματος της επιδημίας που οφειλόταν στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού, επεσήμαναν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

Back to top button