Ο λοιμωξιολογός Σωτήρης Τσιόδρας στο πλαίσιο της ενημέρωσης ανέφερε πως υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή έχουμε 2.000. με 3.000 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ειδικότερα δήλωσε τα εξής «η εκτίμηση της ομάδας της ομάδας της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε 2.000. με 3.000 περιστατικά πληθυσμού, αλλά με αρκετή αβεβαιότητα», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 418 συνολικά στη χώρα μας.

Από αυτά, 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 79 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 13 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Την ίδια στιγμή, 14 πολίτες έχουν λάβει εξιτήριο με την υγεία τους να βελτιώνεται συνεχώς. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

Κατά την ανάλυση, όμως των νέων δεδομένων, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι σύντομα τόσο η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες θα περάσουν σε νέα λογική. «Πλέον θα περάσουμε σε μια νέα φάση, κατά την οποία δεν θα μετράμε όλα τα κρούσματα, αλλά θα καταγράφουμε τα σοβαρά κρούσματα κι εκείνα που χρειάζονται άμεση νοσηλεία», ανέφερε.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, στο μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω ενός συγκεκριμένου αριθμού ατόμων θα προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διασπορά του κορωνοϊού.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην τηλεόραση του Alpha, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Δείτε live την ενημέρωση για τον κορωνοϊό
Από σήμερα μάλιστα έχει τεθεί σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, ενώ κλειστά παραμένουν και τα σχολεία, όπως και οι εκκλησίες.

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα