COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: 61 θάνατοι και 23.335 νέα κρούσματα σήμερα! 360 οι διασωληνωμένοι ασθενείς! Με ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία μαθητές και καθηγητές! Και νέες άρσεις περιορισμών από τα τέλη του μήνα!


Σε 23.335 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 61 θάνατοι.

Παράλληλα, σε 360 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σταδιακή αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας
Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν τη συνέχιση στην αποκλιμάκωση του αριθμού κρουσμάτων, ενώ επιβεβαιώνεται, επίσης, η σταδιακή αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας, εξαιτίας και της ήπιας νόσησης από τη μετάλλαξη «Ομικρον», η οποία εξελίσσεται σε κυρίαρχη πλέον.

Βεβαίως, παραμένει η ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχουν στον αριθμό νέων μολύνσεων το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και η χαλάρωση των μέτρων, που ήδη τέθηκε σε εφαρμογή από το προηγούμενο Σάββατο, όπως η κατάργηση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Οι ειδικοί επιμένουν, ωστόσο, παρά την κατάργηση της υποχρεωτικότητας, στη σύσταση για συνέχιση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδικό επίδομα Covid-19: Σε λειτουργία η πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ
Σημειώνεται πως με ηλεκτρονικό τρόπο υποβάλλεται πλέον η αίτηση χορήγησης της ειδικής άδειας ασθενείας, λόγω νόσησης COVID-19, από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, στην ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, η υποβολή τής ηλεκτρονικής αίτησης πραγματοποιείται με απόδειξη θετικού διαγνωστικού ελέγχου, με την ημερομηνία έναρξης νόσησης, η οποία αντλείται, μέσω διαλειτουργικότητας από το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19 με βάση τον ΑΜΚΑ ή τον Π.Α.Α.Υ.Π.Α., χωρίς να απαιτείται ιατρική γνωμάτευση.
Ήδη, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας, υποβλήθηκαν συνολικά 354 αιτήματα μισθωτών του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Με ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία μαθητές και καθηγητές! Και νέες άρσεις περιορισμών!

Η σταθερή αποκλιμάκωση της επιδημίας και η αποσύνδεση του ιικού φορτίου, που παραμένει υψηλό, από τους σκληρούς δείκτες των νοσηλειών, των διασωληνώσεων και των θανάτων, επιτρέπει στην επιστημονική κοινότητα να εισηγηθεί τη χαλάρωση ενός ακόμη σημαντικού προληπτικού μέτρου για τον έλεγχο της επιδημίας όπως είναι ο συστηματικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος στον σχολικό πληθυσμό, που υλοποιείται από πέρυσι τον Απρίλιο.

Οι επιστήμονες θα συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής του νέου testing, με πιθανότερο σενάριο την έναρξη του από τον επόμενο μήνα.

Όπως άλλωστε έχει επισημανθεί από την κυβέρνηση, οι περισσότεροι περιορισμοί θα αρθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, και η “επόμενη ημέρα” χωρίς αυτούς θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους πολίτες.

Τέλος, στο ίδιο πλαίσιο της χαλάρωσης του testing αναμένεται να διενεργούνται από το επόμενο διάστημα, πιθανόν μετά το Πάσχα, έλεγχοι για κορωνοϊο μόνο σε ευάλωτους πληθυσμούς και σε όσους έχουν συμπτώματα της λοίμωξης covid -19.

Back to top button