Μια αρκετά πιο ξεκάθαρα θέση για τη χρήση αντιφλεγμονωδών, από όσους εκδηλώνουν συμπτώματα του κορωνοϊού, πήρε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Οπως αναφέρει η γερμανική Süddeutsche Zeitung, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ δήλωσε την Τρίτη πως -παρότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επίσημες μελέτες, όσοι έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό θα πρέπει να αποφεύγουν να λαμβάνουν αντιφλεγομονώδη (τύπου ibuprofen). Ο Λιντμάιερ, μιλώντας από τη Γενέβη, είπε χαρακτηριστικά ότι «συστήνουμε τη χρήση παρακεταμόλης έναντι της ιβουπροφαίνης». Ο ίδιος εξήγηση ότι αυτή η οδηγία βασίζεται σε μια -και μόνο- σύσταση που έγινε από το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν, που είναι ειδικευμένος γιατρός και νευρολόγος, σε ανάρτησή του στο Twitter το Σάββατο έγραψε: «Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ιβουπροφαίνη, κορτιζόνη …) θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα επιδείνωσης της λοίμωξης».

Για το ζήτημα των εν λόγω σκευασμάτων -καιαναφερόμενος σε συγκεκριμένες ονομασίες φαρμάκων- είχε μιλήσει προ ημερών και ο επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, προτείνοντας τη χρήση παρακεταμόλης.

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα