ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός – Lockdown: Πότε θα ανοίξει οι Αγορά; – Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα; Διαδοχικά Lockdown μέχρι τον Μάρτιο!

Τη μείωση των κρουσμάτων σε 500 ημερησίως στις 30 Νοεμβρίου προβλέπει το υπολογιστικό μοντέλο του μοντέλο του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Η κορύφωση των κρουσμάτων και η αποσυμπίεση της κατάστασης
«Από τις 10 του μήνα, όπου περιμένουμε μια κορύφωση των κρουσμάτων ίσως και πάνω από 3.000, θα αρχίσουμε να έχουμε μια ταχεία αποσυμπίεση της κατάστασης. Περιμένω μέχρι τις 30 του Νοεμβρίου κοντά στα 500 κρούσματα ίσως και λίγο παραπάνω και μετά να ανοίξει η οικονομία προσεχτικά. Το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο τόσο της Αττικής όσο και της Θεσσαλονίκης αποτυπώνεται και στα λύματα των δύο περιοχών» ανέφερε ο καθηγητής σήμερα μιλώντας στο Open.

Επιπλέον περιοριστικά μέτρα
Μάλιστα ο καθηγητής εκτιμά πως στο μέλλον θα χρειαστούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα. Η πρότασή του περιλαμβάνει εφαρμογή εναλλασσόμενων τοπικών lockdown. Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο προβλέπει lockdown 21 ημερών και εν συνεχεία 14 μέρες ελεύθερης κυκλοφορίας. Αυτό το μοντέλο θα επαναληφθεί τρεις με τέσσερις φορές με στόχο να οδηγηθούμε έως τον Μάρτιο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η συγκεκριμένη πρόταση υπολογίζει ότι τα κρούσματα ημερησίως θα κυμαίνονται καθημερινά από 500 έως 800, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, καθώς στις ΜΕΘ δεν θα καταλήγουν περισσότεροι από 200 ασθενείς.

Η έξοδος από το καθολικό lockdown
Επίσης ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι μετά τις 30 Νοεμβρίου βγαίνουμε από το καθολικό lockdown με κάποια περιοριστικά μέτρα, με επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου και των υπόλοιπων εμπορικών δραστηριοτήτων, ενώ θα γίνει ένα πολύ προσεχτικό άνοιγμα της εστίασης.

Εν τω μεταξύ προέβλεψε ότι θα περάσουμε τα Χριστούγεννα προσεχτικά ανοιχτά.

Back to top button