COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Από Μάρτιο οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα μας – Πού και πως θα γίνεται τα εμβόλια;

Τον ερχόμενο… Μάρτιο θα γίνουν, αν γίνουν, οι πρώτοι εμβολιασμοί στην χώρα μας, βάσει του πλάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι πρώτες ομάδες που θα εμβολιαστούν δεν θα είναι ο γενικός πληθυσμός, αλλά:

– Το υγειονομικό προσωπικό που θα κάνει το εμβόλιο εντός των νοσοκομείων

– Όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας

– Οι άνω των 65 και δη όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα

– Οι παράνομοι μετανάστες των «δομών φιλοξενίας» που έχουν εξελιχθεί σε μεγάλη «τρύπα» του υγειονομικού συστήματος και οι φυλακισμένοι

Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει ο γενικός πληθυσμός από τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Πού και πως θα γίνονται οι εμβολιασμοί;
Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με ραντεβού από εξειδικευμένο προσωπικό σε 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα που θα βρίσκονται εντός των κέντρων υγείας και των άλλων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Όσοι εμβολιάζονται θα καταγράφονται στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού και θα ειδοποιούνται σε sms ή e-mail για το πότε πρέπει να κάνουν τη δεύτερη δόση που θα είναι του ίδιου εμβολίου.

Όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν ή ζουν σε κλειστές δομές θα εμβολιάζονται από κινητές μονάδες.

Δωρεάν τα εμβόλια για όλο τον πληθυσμό.
Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα θα παραλάβει συνολικά περισσότερα από 25 εκατ. εμβόλια ώστε να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός με τις δύο απαιτούμενες δόσεις.

Στο μεταξύ και όπως ήταν αναμενόμενο, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της καραντίνας δεν υπάρχει καμιά μεταβολή στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Επιβεβαιώνονται όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι «Ο ιός χωρίς εμβόλιο θα μεταδοθεί και τα lockdown δεν πετυχαίνουν τίποτα πέρα από μία καθυστέρηση μερικών ημερών, χωρίς να σημαίνει τίποτα αυτό: Το 99% παραμένουν ασυμπτωματικοί και από αυτό το 1% η θνησιμότητα κινείται σε επίπεδα πέριξ του 5%».

Η Θεσσαλονίκη κι οι έξι νομοί της Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Πέλλας, Πιερίας) που έχουν το 17,4% του πληθυσμού της χώρας, συγκέντρωσαν το 48% των κρουσμάτων κορωνοϊού όλης της επικράτειας χωρίς να παρουσιάζεται καμιά υποχώρηση της πανδημίας, με την περιοχή αυτή να θρηνεί δεκάδες νεκρούς και τον αριθμό των διασωληνωμένων να παραμένει τεράστιος.

Η Αττική εξακολουθεί να έχει ποσοστό της τάξης του 22% των νέων διαγνώσεων- παρ’ ότι έχει το 34,9% του πληθυσμού της χώρας – χωρίς σημαντικές, ευτυχώς, ανοδικές τάσεις.

Η Θεσσαλονίκη έχει υπερετετραπλάσια κρούσματα στο ίδιο πληθυσμιακό δείγμα των 100.000 ατόμων από την Αττική

Η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα κι η Κρήτη έχουν ποσοστό συμμετοχής στον καθημερινό αριθμό νέων νοσούντων μόλις από 1,6 έως 2,5%, αλλά πληρώνουν και αυτές οι περιοχές το τίμημα της καραντίνας

Back to top button