Σε fake news, όπως του καταλογίζει η αμερικανική πλευρά, υπέπεσε ο Κώστας Σημίτης που βρήκε το θράσος και βγήκε να προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό πως υπάρχει ο κίνδυνος μιας νέας κρίσης με την Τουρκία ανάλογης με αυτή των Ιμίων.

Για να στηρίξει τη θεωρία του χρησιμοποίησε δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, παραποιημένη όμως, αναγκάζοντας την πρεσβεία να ξεχάσει το «ευχαριστώ στις ΗΠΑ» και να τον διαψεύσει.

Σύμφωνα με τον ακόλουθο Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Μπιλ Μιούραντ, ο Τζέφρι Πάιατ «ποτέ δεν μίλησε για συμφωνίες εξίσου επωφελείς», όπως έγραψε σε άρθρο του ο πρώην πρωθυπουργός στην «Καθημερινή της Κυριακής» για να περιγράψει πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά που ίσως δεν είναι συμφέρουσες για την Ελλάδα.

Ετσι ο χειριστής της εθνικής τραγωδίας των Ιμίων Κώστας Σημίτης εμφανίζεται αδιάβαστος και επιπόλαιος…

Ο κ. Μιούραντ πρόσθεσε πως ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα είπε ότι «όσον αφορά συγκεκριμένα την κυπριακή ΑΟΖ και τις τουρκικές δραστηριότητες γεώτρησης, διαπιστώσατε την πολύ γρήγορη και σαφή αντίδραση της κυβέρνησής μου μέσω του εκπροσώπου μας στην Ουάσινγκτον και ειδικότερα της έμφασης που αποδίδουμε στην αποφυγή προκλητικών και κλιμακωτών ενεργειών. Από αυτή την άποψη θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η μακροπρόθεσμη ελπίδα μας -και αυτό εμπνέεται και πάλι από την υποστήριξή μας στην τριμερή Ελλάδα – Ισραήλ – Κύπρος- είναι ότι τα ενεργειακά ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη συνεργασίας, ένα win-win, σε αντίθεση με έναν οδηγό για συγκρούσεις».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Δημοκρατία»


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα