ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κοτόπουλο πιλάφι πανεύκολο και νοστιμότατο για μικρούς και μεγάλους

Advertisement

Το πιλάφι όλα αυτά τα χρόνια έγινε συνηθισμένο φαγητό στη Μέση Ανατολή και την Υπερκαυκασία, με παραλλαγές και καινοτομίες από τους Πέρσες, Άραβες, Τούρκους και Αρμένιους. Εισήχθη στο Ισραήλ από τους Εβραίους της Μπουχάρας και της Περσίας.

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι μικρό
2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
1 κύβο κρέατος
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1/2 λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1

Πλένουμε το ρύζι καλά, πολλά νερά μέχρι να φύγει το άμυλο. Το αφήνουμε να μουλιάσει σε χλιαρό νεράκι, μέχρι να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο.

Advertisement

Βήμα 2
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο, το κρεμμύδι χαραγμένο στα τέσσερα, τον κύβο, αλατοπίπερο, μια κουταλιά ελαιόλαδο και 6 φλιτζάνια νερό (το ιδιο που μετρήσαμε το ρύζι). Αν το βράζουμε στη χύτρα βάζουμε 5 φλιτζάνια. Το βράζουμε μέχρι να γίνει.

Βήμα 3
Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα κραταμε ζεστά. Τα κρεμμύδια τα πετάμε.

Βήμα 4
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι, το γυρίζουμε μερικές φορές να λαδωθεί και προσθέτουμε 5 φλιτζάνια από το ζωμό του κοτόπουλου.

Βήμα 5
Βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.

Βήμα 6
Μόλις είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα να απορροφηθούν όλα τα υγρά και είναι έτοιμο!

Advertisement

Βήμα 7
Συνοδέψτε το με γιαούρτι!


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button