COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κοτόπουλο πιλάφι πανεύκολο και νοστιμότατο για μικρούς και μεγάλους

Το πιλάφι όλα αυτά τα χρόνια έγινε συνηθισμένο φαγητό στη Μέση Ανατολή και την Υπερκαυκασία, με παραλλαγές και καινοτομίες από τους Πέρσες, Άραβες, Τούρκους και Αρμένιους. Εισήχθη στο Ισραήλ από τους Εβραίους της Μπουχάρας και της Περσίας.

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι μικρό
2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
1 κύβο κρέατος
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1/2 λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1

Πλένουμε το ρύζι καλά, πολλά νερά μέχρι να φύγει το άμυλο. Το αφήνουμε να μουλιάσει σε χλιαρό νεράκι, μέχρι να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο.

Βήμα 2
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο, το κρεμμύδι χαραγμένο στα τέσσερα, τον κύβο, αλατοπίπερο, μια κουταλιά ελαιόλαδο και 6 φλιτζάνια νερό (το ιδιο που μετρήσαμε το ρύζι). Αν το βράζουμε στη χύτρα βάζουμε 5 φλιτζάνια. Το βράζουμε μέχρι να γίνει.

Βήμα 3
Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα κραταμε ζεστά. Τα κρεμμύδια τα πετάμε.

Βήμα 4
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ρύζι, το γυρίζουμε μερικές φορές να λαδωθεί και προσθέτουμε 5 φλιτζάνια από το ζωμό του κοτόπουλου.

Βήμα 5
Βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.

Βήμα 6
Μόλις είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα να απορροφηθούν όλα τα υγρά και είναι έτοιμο!

Βήμα 7
Συνοδέψτε το με γιαούρτι!

Back to top button