ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κοτόπουλο: Τα “δαιμόνια” κόλπα των σεφ για την σούπερ μαρινάδα


Το κοτόπουλο είναι μια δημοφιλής επιλογή για κάθε σπιτικό γεύμα, αλλά απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή κατά το μαγείρεμα για να παραμείνει ζουμερό και γευστικό.

Η μαρινάδα παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό, προσφέροντας νοστιμιά και υγρασία στο κρέας. Παρακάτω θα βρείτε μια απλή αλλά αποτελεσματική συνταγή μαρινάδας με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.

Χορηγούμενο

Υλικά για τη Μαρινάδα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σως μπάρμπεκιου (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λίγη σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Κοτόπουλου: Πλένετε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου, τα στραγγίζετε και τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί η περίσσεια υγρασία.
  2. Παρασκευή Μαρινάδας: Σε ένα μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  3. Μαρινάρισμα: Αλείφετε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη μαρινάδα από όλες τις πλευρές και τα τοποθετείτε σε ένα φαγητοδοχείο. Αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ώστε να απορροφήσει όλες τις γεύσεις.
  4. Ψήσιμο: Πριν το ψήσιμο, θυμηθείτε να αλατίσετε το κοτόπουλο. Μπορείτε να το ψήσετε είτε στα κάρβουνα είτε στο φούρνο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Απολαύστε ζουμερό και γευστικό κοτόπουλο με αυτή την απλή αλλά απολαυστική μαρινάδα!


Χορηγούμενο




Back to top button