ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

‘Κράτος – τρομοκράτης’ η Τουρκία: Σφάζει Κούρδους στο Β. Ιρακ και τροφοδοτεί τον εμφύλιο μεταξύ τους! Έκκληση της Βαγδάτης στον Μακρόν!

Της σύνταξης του europost.gr

Η σύγχρονη Τουρκία, από μέρα σε μέρα, επιβεβαιώνει τον χαρακτήρα του ‘Κράτους – τρομοκράτη’ και του διεθνούς ταραξία, υπό την ηγεσία του Ερντογάν. Την ίδια στιγμή που προκαλεί με βάναυσο τρόπο την Ελλάδα, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στις θαλάσσιες ζώνες του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, έχει εξαπολύσει συντονισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών, με ολόκληρες μεραρχίες του Τουρκικού Στρατού να έχουν εισβάλει στη Συρία και στο Βορ. Ιράκ.

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν, με δόλιο τρόπο, προσπαθεί να διασπάσει τους Κουρδικούς πληθυσμούς, που είναι διάσπαρτοι σε τέσσερα κράτη της περιοχής, οικοδομώντας ‘συμμαχίες συμφερόντων’, με την οικογένεια Μπαρζανί, η οποία έχει υπό την ηγεσία της την αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιστάν, μέσα στο έδαφος του Ομόσπονδου Κράτους του Ιράκ.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του europost.gr, προερχόμενες από ξένες στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές, αναφέρουν ότι: νέες μηχανοκίνητες μεραρχίες πεζικού του Τουρκικού Στρατού, συνοδευόμενες από ταξιαρχίες τεθωρακισμένων και από Ειδικές Δυνάμεις, πραγματοποιούν ήδη νέα εισβολή μεγάλης κλίμακας στο Βορ. τμήμα ενός ανεξάρτητου κράτους, μέλους του ΟΗΕ, όπως είναι το Ιράκ.

Τα τουρκικά στρατεύματα εξοντώνουν μαζικά τους Κουρδικούς πληθυσμούς, που είναι πολίτες του Ιράκ, καίνε χωριά και κωμοπόλεις και καταστρέφουν όλες τις υποδομές της περιοχής. Με την Δύση να σφυρίζει αδιάφορα, τον ΟΗΕ να κοιτάζει αμήχανα και την κυβέρνηση της Βαγδάτης να ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση για την ώρα.

Ο μόνος ηγέτης που απάντησε στις εκκλήσεις της νέας Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης του Ιράκ, την οποία δεν συμπαθεί καθόλου ο Ερντογάν,, είναι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που ταξίδεψε με άκρα μυστικότητα στην Βαγδάτη προχθές, για να δεί πως θα ενισχύσει το Ιράκ, για να αντιμετωπίσει την βάναυση εισβολή που δέχεται από την Τουρκία.

Το ύπουλο παιχνίδι του Ερντογάν, για να διασπάσει τους Κούρδους

Ταυτόχρονα με τις πολεμικές επιχειρήσεις, που προσβάλλουν με τρόπο χυδαίο, την διεθνή νομιμότητα, ο Ερντογάν εφαρμόζει, από καιρό, ένα ύπουλο σχέδιο διάσπασης των Κούρδων. Γι αυτό και κάλεσε τις μέρες αυτές στην Άγκυρα τον ηγέτη της αυτόνομης επαρχίας του Ιράκ, στην οποία ζούν οι Κούρδοι – Ιρακινοί πολίτες, για να φωτογραφηθεί μαζί του και να κάνουν κοινή διακήρυξη εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών του PKK, των οποίων ηγείται -συμβολικά- ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ο Πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν Νερτσιβάν Μπαρζανί ταξίδεψε από το Ερμπίλ μέχρι την Τουρκία με Τουρκικό λήαρ τζετ, που του έστειλε ο Ερντογάν, έχοντας μαζί του πολυμελή αντιπροσωπεία αξιωματούχων της συγκεκριμένης αυτόνομης επαρχίας του Ιράκ.

Η εν γένει πολεμική δραστηριότητα της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή είναι τόσο προκλητική και παραβιάζει με τόσο χυδαίο και βάναυσο τρόπο την διεθνή νομιμότητα και την κυριαρχία ανεξαρτήτων κρατών της περιοχής, ώστε είναι κανείς να απορεί για την σιωπή του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, που αφήνουν ασύδοτο τον Ερντογάν στον ρόλο του διεθνούς ταραξία που έχει επιλέξει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button