Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 19:58
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κραυγή αγωνίας και α...

Κραυγή αγωνίας και απόγνωσης της Κύπρου στην Ελλάδα: «Ενισχύστε την Άμυνά μας – Στείλτε Στρατό» – Ποιά είναι η στάση της Αθήνας

Κύπριοι βουλευτές ζητούν με αγωνία βοήθεια από την Ελληνική Κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, όμως δεν απαντάει κανένας στις εκκλήσεις τους.

Συγκεκριμένα την αποστολή στην Κύπρο «ενισχυμένου σώματος του Ελληνικού Στρατού για να δημιουργηθεί αποτρεπτική προοπτική απέναντι σε μια ενδεχόμενη τουρκική επέλαση», ζήτησε ο πρόεδρος του σοσιαλπατριωτικού κόμματος ΕΔΕΚ, και βουλευτής του κυπριακού κοινοβουλίου Μαρίνος Σιζόπουλος.

Υπενθυμίζουμε πως τόσο το γεωτρύπανο Yavuz όσο και το σεισμογραφικό Barbaros βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Στην κυβέρνηση φοβούνται, πως μία έμπρακτη υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα απομακρύνει τους Τούρκους από τις διαπραγματεύσεις και θα τους κάνει να βγάλουν πάλι το στόλο στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θέλει να παραδεχτεί με κανέναν τρόπο ότι η κρίση με την Τουρκία έτσι κι αλλιώς στρατικοποιείται από την Άγκυρα και είναι μάταιο ο ίδιος να υποστηρίζει ότι όλα θα πρέπει να λυθούν μόνο με διπλωματικά μέσα.

Ακόμα κι αν λυθούν με διπλωματικά μέσα, η διαπραγμάτευση θα γίνει κάτω από τα τουρκικά όπλα και όλοι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων