COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Κρίσιμες ώρες για την Βασίλισσα Ελισάβετ! Ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της!

Πληροφορίες θέλουν τη Βασίλισσα Ελισάβετ να αντιμετωπίζει δυσκολίες στη μετακίνησή της με την κατάσταση της υγείας της να έχει επιδεινωθεί ραγδαία.

Εν μέσω αναφορών για επιδείνωση της υγείας της και παρά την ανάρρωσή της πλήρως από τον κορωνοϊό, οι ψίθυροι ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα όσον αφορά την κινητικότητά της, εντείνονται. Ειδικοί στο βασιλικό ρεπορτάζ επιβεβαίωσαν ότι η 95χρονη μονάρχης αγωνίζεται να περπατήστε ή να σταθεί όρθια.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η Βασίλισσα έχει απαλλαγεί ακόμη περισσότερο από καθήκοντά της ως αποτέλεσμα της μειωμένης κινητικότητάς της, και τώρα χειρίζεται μόνο με τα «ελαφριά καθήκοντα». «Είναι για εκείνη εξαιρετικά δύσκολο να περπατήσει ή να σταθεί όρθια για πολύ ώρα», είπε ο βασιλικός ρεπόρτερ Phil Dampier στην Telegraph.

Η Αυτού Μεγαλειότητα δεν φαίνεται να κρύβει τα προβλήματα κινητικότητάς της ούτε αυτές τις μέρες, ωστόσο, καθώς οι φωτογράφοι την απαθανατίζουν τακτικά με μπαστούνι. Χαρακτηριστική η εικόνα της σε πρόσφατη συνάντησή της με στρατιωτικούς που την επισκέφθηκαν στο Κάστρο του Ουίνδσορ τον περασμένο μήνα, όπου η ίδια είπε «Όπως μπορείτε να δείτε, δεν μπορώ να κουνηθώ».

Τα ζητήματα της κινητικότητας της Βασίλισσας έχουν ως εκ τούτου εγείρει ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει αυτό για τις εκδηλώσεις τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένου του μνημόσυνου για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου τον Απρίλιο, καθώς και των δικών της εορτασμών για το πλατινένιο ιωβηλαίο. Θα κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να παρευρεθεί στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου. Είναι σχεδόν 96 ετών», πρόσθεσε ο Dampier.

Ένας άλλος ειδικός είπε ότι οι προετοιμασίες για το μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και μία από τις πιθανότητες περιλαμβάνει την άφιξη της Αυτού Μεγαλειότητας με ελικόπτερο ενώ σχεδιάζεται στη συνέχεια να παραμείνει καθισμένη, πριν από την άφιξη οποιουδήποτε από τους άλλους καλεσμένους.

«Τα πάντα εξετάζονται για να βεβαιωθούμε ότι η Βασίλισσα θα φτάσει στην τελετή», είπε μια πηγή στη The Sun. «Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βεβαιωθούμε ότι θα νιώθει άνετα. Μια πτήση 15 λεπτών είναι καλύτερη από μια ώρα στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου. Μερικές μέρες μπορεί να περπατήσει εύκολα. Άλλες μέρες δεν μπορεί. Διαφέρει από μέρα σε μέρα» πρόσθεσε.

Ο Βρετανός ηθοποιός Christopher Biggins σχολίασε επίσης την κινητικότητα της Αυτού Μεγαλειότητας, λέγοντας στο GB News ότι τώρα «έχει καθηλωθεί σε μεγάλο βαθμό σε αναπηρικό καροτσάκι», κάτι που θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο ακύρωσε πολλές πρόσφατες εμφανίσεις της.

«Έχω ακούσει ότι ο λόγος που δεν παραβρίσκεται σε πολλές από τις εκδηλώσεις που θα έπρεπε να είναι και τις ακυρώνει είναι επειδή είναι σε αναπηρικό καροτσάκι», είπε ο Biggins. «Δεν θέλει να τη βλέπουν έτσι, είναι πολύ περήφανη. Είναι πολύ λυπηρό αυτό και ελπίζω να μπορέσει να παραβρεθεί στους εορτασμούς για τα 70 χρόνια της ως μονάρχης».

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι το Craigowan Lodge, ένα εξοχικό σπίτι στο The Queen’s Balmoral Estate στη Σκωτία, στο οποίο φέρεται να περνά τον περισσότερο χρόνο της, έχει εξοπλιστεί με επιλογές προσβασιμότητας, όπως ανελκυστήρα «φιλικό για αναπηρική καρέκλα» αξίας 26.000 δολαρίων.

Αναμένεται να έχει ακόμα πρόσθετη ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας πύλης ασφαλείας με ένα υπερσύγχρονο σύστημα ενδοεπικοινωνίας και νέες κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας εμπειρογνώμονας του Balmoral είπε πως «Για πολλά χρόνια πιστεύαμε ότι θα ήταν το τέλειο μέρος για να περνάει περισσότερο χρόνο η Βασίλισσα όταν μεγαλώσει. Είναι ένα από τα αγαπημένα της μέρη στη χώρα. Με τον κατάλληλο ανελκυστήρα και τώρα αυτό το νέο σύστημα ασφαλείας, μπορεί πλέον να περνά πολύ περισσότερο χρόνο εκεί ήσυχα».

Πηγή: Shefinds

Back to top button