COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

TOP ΝΕΑ

Κύκλωμα μαστρωπίας ανηλίκων: Η Αλβανίδα “αρχηγός”, τα ανήλικα θύματα και οι πλούσιοι πελάτες από το Παλαιό Ψυχικό και την Εκάλη

Ανατριχίλα προκαλούν οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος μαστρωπιας,το οποίο “στελέχωναν”Έλληνες και Αλβανοί κακοποιοί.

Το κύκλωμα είχε επικεφαλής μια Αλβανίδα, την Λορέλα η Λορένα, ενώ τα θύματα που προωθούσαν στην πορνεία ήταν ανήλικες κοπέλες, με τους πελάτες να είναι ως επί το πλείστον εύποροι πολίτες, επιχειρηματίες κλπ.

Πιο αναλυτικά, το σχετικό ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων για το κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε στον Κολωνό και το Περιστέρι με θύματα ανήλικα κορίτσια το οποίο εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Πρόκειται για πέντε άτομα που συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2024.

Πρόκειται για τους…

ΚΑΠΑΪ Λορέλα του Σοκόλ και της Κριστίνα, γεν. 12-12-1993 στην Αλβανία,

Σε βάρος της ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος πρόσωπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ’ εξακολούθηση.

ΝΕΣΤΟΡΑ Στέφανο του Φωτίου και της Θωμαής, γεν. 24-9-1990 στο Μαρούσι,

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ’ εξακολούθηση και για πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, τελεσθείσα μέσω πληροφοριακών συστημάτων, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα.

ΔΟΡΓΙΑΚΗ Πέτρο του Γεωργίου και της Ελένης, γεν. 6-4-1969 στη Νίκαια,

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, τελεσθείσα σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ Κωνσταντίνο του Χρήστου και της Ασπασίας, γεν. 29-5-1960 στη Αθήνα,

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, τελεσθείσα σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

ΠΑΠΠΑ Σταύρο του Βασιλείου και της Δημητρούλας, γεν. 11-11-1969 στη Γερμανία.

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για μαστροπεία ανηλίκου τελεσθείσα κατά συρροή, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε άλλου ανταλλάγματος και για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα σε βάρος προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, στην αποτροπή απειλής για τη δημόσια ασφάλεια και στην περαιτέρω διερεύνηση της συμμετοχής των κατηγορουμένων σε έτερες αξιόποινες πράξεις όμοιας φύσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ο ρόλος της μαστροπού “Λορένας” και της εκδιδόμενης “Έλενας” – Ο επιχειρηματίας από την Εκάλη και ο “πελάτης”

Πρόκειται για το κύκλωμα των μαστροπών, με αρχηγό τη “Λορένα” (όπως ονομαζόταν το προφίλ στο Facebook), το οποίο εξέδιδε και εξωθούσε ανήλικα κορίτσια στην πορνεία.

Η 31χρονη από την Αλβανία, μητέρα ενός παιδιού και εργαζόμενη σε νυχτερινό κέντρο στο Περιστέρι, υποδείχθηκε ως η γυναίκα που είχε αναλάβει τον ρόλο της “στρατολόγου” των ανήλικων κοριτσιών. Εκμεταλλευόμενη τη φιλία τους και το κοινωνικό της προφίλ, τις “πλεύριζε” και τις έπειθε να κάνουν ερωτικά ραντεβού με πελάτες. Μάλιστα, η ίδια λάμβανε μερίδιο από την “αμοιβή” των “πελατών”.

Στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έστελνε SMS στα κορίτσια μετά από κάθε ραντεβού και απαιτούσε να της δώσουν τα λεφτά.

Ο ρόλος της 26χρονης “Έλενας”

Για μαστροπεία μαζί με τη “Λορένα”, κατηγορείται επίσης και μια 26χρονη από το κέντρο Αθήνας με το όνομα “Έλενα”. Η 26χρονη αναφέρεται στη δικογραφία ως μία εκδιδόμενη, η οποία “ψάρευε” πελάτες για τα μικρά κοριτσάκια. Για αυτήν προέκυψε ότι διευκόλυνε την ανήλικη στην εύρεση “πελατών” για ερωτική συνεύρεση, στα οποία μετέβαιναν μαζί, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Σχετικά με τον ρόλο του 34χρονου επιχειρηματία από την Εκάλη, ο οποίος αναφέρεται ως “Στέφανος”, προκύπτει ότι ήρθε σε επαφή με τα κορίτσια μέσω της “Λορένα”, τις προσκάλεσε στο σπίτι του στην Εκάλη και αφού συνευρέθηκε με τη μία ανήλικη, στη συνέχεια τις φωτογράφισε και ανήρτησε το υλικό σε ροζ site του διαδικτύου, μαζί με τους προσωπικούς αριθμούς τηλεφώνων τους.

Ο “Στέφανος” από την Εκάλη: Από πελάτης, φωτογράφος και μαστροπός

Μία νεαρή, 18 ετών σήμερα, η οποία κλήθηκε και εξετάστηκε από τους αξιωματικούς του Ανηλίκων, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2023 (λίγο πριν ενηλικιωθεί), είχαν μεταβεί μαζί με τη φίλη της στην οικία του κατηγορουμένου, “Στέφανου”, με τον οποίο η φίλη της συνευρέθηκε ερωτικά, έναντι αμοιβής, ενώ η ίδια, ούσα ανήλικη τότε, είχε γδυθεί και ήταν παρούσα στην τέλεση των πράξεων. Πρόσθεσε επίσης, ότι τα ραντεβού από την σελίδα “bourdela.com”, διαχειριζόταν ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε ανεβάσει και τις φωτογραφίες τους στη εν λόγω σελίδα, τα οποία διήρκησαν περίπου για δύο – τρεις εβδομάδες από τη ανάρτηση των φωτογραφιών, πραγματοποιώντας, από κοινού με την φίλη της, 5 ραντεβού την ημέρα, διάρκειας μίας ώρας, στο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, λαμβάνοντας ως αμοιβή, 80 ευρώ η ίδια και 120 η φίλη της”.

Από την εν λόγω ανάρτηση στην ιστοσελίδα, η μια ανήλικη πραγματοποίησε τουλάχιστον 10 ερωτικά ραντεβού σε διάφορα ξενοδοχεία, με πελάτες – δράστες, τους οποίους δεν κατονόμασε. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην δικογραφία, τα ραντεβού των μαθητριών με τους πελάτες έχουν καταγραφεί και από τις κάμερες των ξενοδοχείων.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών, εξετάστηκε και ξενοδόχος ενός εκ των καταλυμάτων όπου πραγματοποιούνταν τα ραντεβού, ο οποίος επιβεβαίωσε πολλά από τα “ραντεβού”.

Οι “πελάτες”: Ποιος πλήρωνε για όργια και ποιος με δωρεάν τατουάζ

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα ενός 64χρονου από το Ψυχικό, ενός 55χρονου από το κέντρο, ενός 48χρονου Αλβανού από το Ίλιον, ενός 32χρονου και ενός 48χρονου από την Αθήνα, που ήταν πελάτες του κυκλώματος. Αυτοί αναφέρονταν με ονόματα “Σταύρος”, “Αρίστος”, “Κώστας” και “Σταμάτης” και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα ως τα άτομα που προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις με μια από τις ανήλικες έναντι αμοιβής.

Ο 64χρονος πελάτης από το Ψυχικό είχε φτάσει σε σημείο να δίνει ακόμα και 200 ευρώ σε κάθε συνάντηση με το ανήλικο θύμα του. Μάλιστα όπως αναφέρεται, με μία συγκεκριμένη μαθήτρια, είχε συναντηθεί περισσότερες από 20 φορές δίνοντας 200 ευρώ σε κάθε ραντεβού.

Η μαρτυρία της κοπέλας από την Αλβανία, που σήμερα όπως είπε παραπάνω η μάρτυρας είναι ενήλικη, αναφέρει ότι υπήρχε και ένας πελάτης ο οποίος αντί για χρήματα πλήρωνε τις ερωτικές συνευρέσεις με τατουάζ που έκανε στο σώμα της ανήλικης μετά από κάθε συνάντηση.

Ειδική αναφορά γίνεται και στον 55χρονο πελάτη από τον Κορυδαλλό, ο οποίος συναντιόταν αρκετές φορές με τις ανήλικες μαθήτριες και μάλιστα πλήρωνε αδρά για ομαδικά όργια κάθε φορά. Τόπος συνάντησης το σπίτι του, αλλά και ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας.

Καταγγελία από τη μητέρα της ανήλικης από την Πολωνία

Την υπόθεση που συγκλονίζει, φέρεται να ξεσκέπασε μια 46χρονη από την Πολωνία, μητέρα 15χρονης μαθήτριας, η οποία διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί της, άρχισε να παρακολουθεί στενά την κατάσταση μέχρι που η ίδια η κόρ της της αποκάλυψε τη δράση της συμμορίας. Η καταγγελία έγινε στα τέλη Αυγούστου του 2023.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από έρευνα στο αρχείο της Υπηρεσίας, προέκυψε ότι, η κατηγορούμενη, “Έλενα”, τυγχάνει σεσημασμένη για παράβαση του νόμου “περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις”, “Εξύβριση” σε συνδυασμό με τον νόμο “Περί Ενδοοικογενειακής Βίας”. Ο 55χρονος από τον Κορυδαλλό τυγχάνει σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί “Ρύθμισης Θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις”, “Περί Φωτοβολίδων και Πυροτεχνημάτων”, του “Αγορανομικού Κώδικα”, ο Αλβανός κατηγορούμενος, σεσημασμένος για παράβαση του “Κ.Ο.Κ.”, ένας άλλος πελάτης από το κέντρο της Αθήνας τυγχάνει σεσημασμένος για “Αρπαγή και Εκβίαση”, ενώ ο 64χρονος από το Ψυχικό τυγχάνει σεσημασμένος για “Πλαστογραφία με χρήση, κατ’ εξακολούθηση και Πλαστογραφία πιστοποιητικών”, “Διευκόλυνση Προσβολών Ανηλικότητας, Μαστροπεία” “Απάτη”, “Περί Επιταγών” και “Φοροδιαφυγή”.

Back to top button