ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κύκλωμα προστασίας: Κατασχέθηκαν ολόκληρο οπλοστάσιο και μηχανές για μετρητά – Βαριές διώξεις στην 37χρονη αστυνομικό και την παρέα της

Advertisement

Η ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο από τις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος προστασίας εκτιμάται σε τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι παράνομες συναλλαγές της εγκληματικής οργάνωσης ξεπέρασαν τα 84 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, από τις έρευνες κατασχέθηκαν συνολικά 410.416 ευρώ, χρυσές λίρες, όπλα, ναρκωτικά, πολυτελή ρολόγια, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, που καταδεικνύουν τη μεγάλη κλίμακα των δραστηριοτήτων τους.

Σε ρόλο «κλειδί» γυναίκα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, η αστυνόμος Β’ «συνεργαζόταν» με πρόσωπα της εγκληματικής οργάνωσης με ιδιαίτερα βαρύνοντα ρόλο. Η αξιωματικός υπηρετούσε μέχρι πρότινος στην Οικονομική Αστυνομία, από όπου πήρε πριν λίγο καιρό μετάθεση για την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Η μετακίνησή της από τη νευραλγική υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας συνέπεσε χρονικά με την ίδρυση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, της νέας υπηρεσίας δηλαδή που αποκαλείται και ως ελληνικό FBI και η οποία έφερε πολλές ανακατατάξεις στο εσωτερικό του Σώματος.

Η ίδια φέρεται να προτιμούσε τις διά ζώσης συναντήσεις με αρχηγικό μέλος του κυκλώματος. Έναν 58χρονο Έλληνα τον οποίο έβλεπε σε ιδιωτικό χώρο.

Advertisement

Το «στρατηγείο» της εγκληματικής οργάνωσης ήταν σε κτίριο της λεωφόρου Συγγρού. Σε αυτό φέρονται να έκαναν βάρδιες φύλαξης τρεις ειδικοί φρουροί που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι φέρονται να είχαν και τον ρόλο του «κλητήρα» της εγκληματικής οργάνωσης.

Από τους οίκους ανοχής έπαιρναν χρήματα προκειμένου να ειδοποιούν για επικείμενους έλεγχος ή για να μην έχουν ελέγχους. Η ταρίφα μάλιστα ξεκινούσε από τα 500 € το μήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κύκλωμα σχετίζεται με περίπου πέντε χαρτοπαικτικές λέσχες, από τις οποίες κάθε 1η και 15 κάθε μήνα έπαιρνε χρήματα για την παροχή «κάλυψης», ενώ ενημέρωναν για τους επικείμενους ελέγχους στους οίκους ανοχής.

Από 500 ευρώ άρχιζε η ταρίφα του κυκλώματος για τους οίκους ανοχής

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης αφορά σε εικονικές εταιρείες, με τις οποίες γινόταν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εξαπάτηση του Δημοσίου με την είσπραξη των επιστροφών ΦΠΑ, μέσω των εικονικών συναλλαγών που έκαναν.

Από τους οίκους ανοχής έπαιρναν χρήματα, προκειμένου να ειδοποιούν για επικείμενους ελέγχους, ή για να μην έχουν ελέγχους. Η ταρίφα μάλιστα που έπαιρναν, άρχιζε από τα 500 ευρώ τον μήνα.

Advertisement

Συνολικά έχουν γίνει 19 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων τέσσερις αφορούν σε αστυνομικούς. Εντός της ημέρας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι τέσσερις ένστολοι που εμπλέκονται στην υπόθεση, είναι τρεις άντρες και μία γυναίκα, οι δύο από αυτούς ήταν ειδικοί φρουροί.

Βαριές διώξεις στην 37χρονη αστυνομικό και την παρέα της

Αντιμέτωποι με σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών ήρθαν οι εμπλεκόμενοι του κυκλώματος προστασίας σε οίκους ανοχής και λέσχες, οι οποίοι βρέθηκαν, το Σάββατο (11/1), ενώπιον του Εισαγγελέα.

Στη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται περισσότερα από 70 ονόματα εμπλεκομένων αλλά σε αυτή τη φάση, οι αστυνομικοί πέρασαν «χειροπέδες» σε 19 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία είναι και τέσσερις αστυνομικοί.

Ένας ακόμη αναζητείται από τις Αρχές.

Advertisement

Ειδικότερα οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες, κατά περίπτωση είναι:

– Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (αφορά σε τρεις ηλικίας 58,55 και 37 ετών)
– Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
– Διακεκριμένη απάτη κατά του δημοσίου άνω των 120 χιλιάδων ευρώ κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση – Δωροδοκία κατά συναυτουργία –
– Δωροληψία (αφορά στους τέσσερις αστυνομικούς)
– Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
– Παράνομη οπλοκατοχή
– Παράνομη κατοχή κροτίδων και φωτοβολίδων
– Κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση

Από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για τα αδικήματα της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και της μαστροπείας σε άτομα που δεν έχουν συλληφθεί στο παρόν στάδιο της έρευνας.

Επιπλέον αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί:

– Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου
– Παράβαση καθήκοντος
– Παροχή υπηρεσίας αντίθετη προς τη θέση και τα καθήκοντα του αστυνομικού υπαλλήλου.

Advertisement


Advertisement


Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button