ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυπριακό: «Το τρένο μπήκε στις ράγες», δηλώνει ο Ακιντζί – Τι συζητήθηκε στην Τριμερή συνάντηση?…

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε ως θετικό βήμα την τριμερή συνάντηση, υποστηρίζοντας πως «το τρένο μπήκε στις ράγες».
Είπε ακόμα πως ο ΓΓ του ΟΗΕ εκτίμησε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να εμπλακεί ο ίδιος και βασικός λόγος ήταν η ανησυχία του για την ένταση που υπάρχει στην ανατολική Μεσόγειο θεωρώντας πως η λύση του Κυπριακού μπορεί να συμβάλλει στην εκτόνωση της έντασης. Απέδωσε την ένταση στις “μονομερείς ενέργειες” της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η προσπάθεια για συνομολόγηση των όρων αναφοράς σε μια άτυπη πενταμερή συνάντηση. Πλέον δεν τίθεται, είπε, θέμα για μια διαδικασία ανοιχτού τέλους, αλλά για μιας διαδικασία που θα στοχεύει σε μια στρατηγική συμφωνία. Ο Μουσταφά Ακιντζί θεώρησε επίσης ως πολύ σημαντική την αναφορά του ΓΓ του ΟΗΕ σε λύση Διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Σε σχέση με τον χρόνο σύγκλησης της πενταμερους διάσκεψης εκτίμησε ότι ο κατάλληλος χρόνος θα είναι μετά τις εκλογές στο ψευδοκράτος τον Απρίλιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button