COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κύπρος: Με χτύπημα στο κεφάλι σκότωσε την 30χρονη από το Νεπάλ ο μανιακός δολοφόνος

Άλλαξε μοτίβο στον τρόπο που σκότωνε τα θύματα του ο «Ορέστης», ο serial killer της Κύπρου. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας, η αιτία θανάτου της 30χρονης από το Νεπάλ είναι δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.
Ο Νίκος Μεταξάς, σύμφωνα και με όσα είχε καταθέσει για τους δύο πρώτους φόνους που αποκαλύφθηκαν, στραγγάλιζε τα θύματά του, πολλές φορές κατά τη διάρκεια ή μετά από την ερωτική επαφή. Ωστόσο, στην περίπτωση της Ασμίτα Κάντκα Μπίστα από το Νεπάλ, φαίνεται πως άλλαξε μοτίβο και την χτύπησε στο κεφάλι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Philenews, η δολοφονία της συνέβη πέρσι το καλοκαίρι και όπως ανέφερε ο ίδιος, την σκότωσε μέσα στο όχημά του όταν βρίσκονταν σε περιοχή όπου κατασκευαζόταν νέο mall στη Λευκωσία. Πρόκειται για ένα από τα 7 βεβαιωμένα θύματα του serial killer, εκ των οποίων, οι Αρχές έχουν εντοπίσει τις σορούς των πέντε.
Οι ιατροδικαστές και οι ανθρωπολόγοι θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους και θα αναμένουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα ώστε τελεσίδικα να δώσουν την έκθεσή τους στην Αστυνομία για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την 30χρονη αλλοδαπή, η σορός της οποίας είχε εντοπιστεί σε πηγάδι κοντά στο πεδίο βολής Ορούντας.
 
Άκαρπες οι έρευνες για δύο θύματα του serial killer
Οι έρευνες συνεχίζονται επί ένα μήνα πλέον, προκειμένου να εντοπιστούν δυο ακόμη θύματα του serial killer. Η Μαρικάρ Βαλτέζ, η οποία αναζητείται στην Κόκκινη λίμνη, αλλά και η 6χρονη κόρη του πρώτου θύματος που εντοπίστηκε στο μεταλλείο, Σιέρρα. Ο «Ορέστης» είχε ομολογήσει πως την πέταξε σε λίμνη στην περιοχή, δένοντας το σώμα της με πέτρες. Ωστόσο, από τις εξονυχιστικές έρευνες στο σημείο δεν βρέθηκε η σορός του μικρού παιδιού.
Οι αστυνομικές αρχές στην Κύπρο βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Σκότλαντ Γιάρντ στην Βρετανία, αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν να ξετυλίξουν το νήμα της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την Κύπρο, αλλά και όλο τον κόσμο. «Υπάρχει μεγάλη ροή πληροφοριών από πολίτες οι οποίες αξιολογούνται και λαμβάνονται αποφάσεις ως προς τις περαιτέρω ενέργειες», είπε σε δηλώσεις του την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης
 
Αναβρασμός στην Αστυνομία στην Κύπρο
Στο μεταξύ, τρεις ποινικούς ανακριτές διόρισε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για τη διεξαγωγή ποινικής/πειθαρχικής ανάκρισης σε σχέση με τον τρόπο που χειρίστηκαν οι Αρχές τις καταγγελίες εξαφάνισης των θυμάτων.
Οι ανακριτές θα εξετάσουν αν οι αστυνομικοί ακολούθησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όταν συγγενικά πρόσωπα προσέφυγαν στην αστυνομία προκειμένου να δηλώσουν την εξαφάνιση των άτυχων θυμάτων του serial killer. Θυμίζουμε πως από τις πρώτες μέρες υπήρξαν καταγγελίες για ολιγωρία και αμέλεια από την Αστυνομία, ενώ η όλη υπόθεση οδήγησε τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να καρατομήσει τον αρχηγό του Σώματος την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button