ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή των Βαΐων: Γιατί τρώμε ψάρι;

Advertisement

Αύριο είναι Κυριακή των Βαΐων και σύμφωνα με την παράδοση γίνεται η κατάλυση ιχθύος.

Γιατί όμως τρώμε ψάρι; Η Κυριακή των Βαΐων είναι η μια από τις δύο μέρες της μεγάλης νηστείας της Τεσσαρακοστής, που επιτρέπεται. Ή άλλη ήταν στην εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Πριν από την νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, η εκκλησιαστική παράδοση επιτρέπει, την Κυριακή των Βαΐων να είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι πιστοί επιτρέπεται να καταναλώσουν ψάρι.

Αναλυτικά η Νηστεία του Πάσχα (Περίοδος Μ. Τεσσαρακοστής):

Advertisement

Αρχίζει την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο. Την περίοδο αυτή επιτρέπεται κατάλυση οίνου και ελαίου μόνο το Σάββατο και την Κυριακή. Επίσης οίνος και έλαιο καταλύεται στις 9 Μαρτίου (Εορτή Των εν Σεβαστεία Αγίων Σαράντα Μαρτύρων) και στις 26 Μαρτίου (Εορτή Σύναξις Αρχαγγέλου Γαβριήλ) οποιαδήποτε ημέρα κι εάν συμπέσει.

Το Μεγάλο Σάββατο δεν καταλύεται οίνος και έλαιο. Κατάλυση ιχθύος επιτρέπεται στις 25 Μαρτίου (Εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) και την Κυριακή των Βαΐων.


Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button