COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πως ο πρωθυπουργός “έκοψε τα φτερά ” του Βαγγέλη Μεϊμαράκη – Από Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ.,τώρα απλό μέλος της Ευρω-ομαδας

Ο "σκοτεινός" ρόλος των Θανάση Μπακόλα και Μάνφρεντ Βερνερ
Μια (Κρητική ίσως…) βεντέτα βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην προέδρου της Ν.Δ.Βαγγελη Μεϊμαράκη.

Το τελευταίο “επεισόδιο” αυτής της βεντέτας έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες,όταν ο κ.Μειμαρακης “εξετέθη” ως υποψήφιος για μια από τις θέσεις των Αντιπροέδρων του ΕΛΚ και ήλθε τελευταίος,χωρίς βεβαίως να εκλεγεί!

Χορηγούμενο

Αντιθέτως,εξελέγησαν εκπρόσωποι άλλων κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης,που πήραν …μονοψήφια ποσοστά στις εκλογές,όπως ο υποψήφιος των Γαλλων Γκωλικων(“Ρεπουμπλικάνοι”)!

Μπορούσε να εκλέξει τον κ.Μειμαρακη ο πρωθυπουργός,σε μια θέση,που άλλωστε κατειχε και στο παρελθόν;
Η απάντηση είναι,πως αν ήθελε,”ναι”!
Με δυο ισχυρούς “μοχλούς”: Τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βερνερ,που έχει στενή προσωπική φιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργο και ισχυρή επιρροή στα εκλογικά “μαγειριά” του ΕΛΚ.

Και αμέσως μετά,με τον Γραμματέα του ΕΛΚ Θανάση Μπακόλα,πρώην στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη,ο οποίος τον προώθησε ο ίδιος στην θέση αυτή.

Χορηγούμενο

Πηγές ,προσκείμενες στον κ.Μειμαρακη, υποστηριζουν ότι” οι συγκεκριμένοι άνθρωποι του Μητσοτάκη,όχι μόνον δεν τον υποστήριξαν,αλλά τον έκοβαν συστηματικά,όπου τον έβρισκαν”!

Αλλά η βεντέτα έχει και άλλες πτυχές:

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν ο Έλληνας υποψήφιος για μία από τις 10 θέσεις των αντιπροέδρων, αλλά ήρθε τελευταίος.

Επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την επόμενη των ευρωεκλογών όρισε την Ελίζα Βόζεμπεργκ ως επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος -θέση που την περασμένη περίοδο κατείχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Χορηγούμενο

Ωστόσο, η κρίση μεταξύ των δύο ανδρών φαίνεται ότι υπέβοσκε εδώ και καιρό. Όταν ο πρωθυπουργός είχε κάνει την παρουσίαση των «γαλάζιων» υποψήφιων για την Ευρωβουλή, τον περασμένο Απρίλιο, ο Β. Μεϊμαράκης δεν συμμετείχε. Τότε, ο ίδιος είχε πει ότι έχασε το αεροπλάνο.

Αλλά, εκείνο που είχε κάνει έξαλλους τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου ήταν η δήλωση του κ. Μεϊμαράκη για την ακρίβεια. Είχε δηλώσει ότι το θέμα δεν είναι στην ατζέντα της Ευρώπης και μάλιστα είχε γίνει εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αμέσως μετά την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομισιόν.

«Η Ευρώπη έχει συγκεκριμένη ατζέντα: την πράσινη ανάπτυξη, το Ταμείο Ανάκαμψης, την κοινή αγροτική πολιτική και τον κοινό αμυντικο-στρατιωτικό βραχίονα», όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Χορηγούμενο

Οι αναρτήσεις Κύρτσου για Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη

Στο θέμα της μη επανεκλογής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως ενας εκ των αντιπροέδρων του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, σχολίασε με τρεις αναρτήσεις ο Γιώργος Κύρτκος.

«Η αποτυχία Μειμαράκη να επανεκλεγεί σαν ένας από τους δέκα αντιπροέδρους του ΕΛΚ, οφείλεται σε εντυπωσιακό άδειασμα Μητσοτάκη.

Ο Βέμπερ είναι πολύ κοντά στον Μητσοτάκη γι’ αυτό άλλωστε επέλεξε σαν νούμερο δύο του ΕΛΚ έναν σύμβουλο του Μητσοτάκη.

Ένα νεύμα του πρωθυπουργού αρκούσε για να εξασφαλίσει ο Βέμπερ την παραμονή Μειμαράκη στην αντιπροεδρία του ΕΛΚ.


Το σχέδιο του Μαξίμου ομως προέβλεπε την υποβάθμιση Μειμαράκη, έστω και σε βάρος της εικόνας και της επιρροής της ΝΔ στο ΕΛΚ.

Αυτός είναι ο Μητσοτάκης», έγραψε στο πρώτο από αυτά.

Ακολούθησε και δεύτερο ποστ, μέσω του οποίου τόνισε:

«Η αποτυχία της ΝΔ να εκλέξει αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ είναι εντυπωσιακή.


Εξέλεξαν αντιπροέδρους κόμματα της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ με πολύ μικρότερο ποσοστό και λιγότερους ευρωβουλευτές από τη ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης όμως υπονόμευσε την εκλογή Μειμαράκη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ που την κράτησε όρθια το 2015, δεν μετράει μπροστά σε… Αυτιά και Μπελέρη.

Μόνο “άριστοι”…».

Στην τρίτη ανάρτησή του ο Γιώργος Κύρτσος σχολίασε:

«Γιατί άδειασε ο Μητσοτάκης τον Μειμαράκη με αποτέλεσμα να μην επανεκλεγεί ο τελευταίος αντιπρόεδρος του ΕΛΚ;

Γιατί ο Μειμαράκης είναι πάντα αξιοπρεπής, κάνει την πολιτική δουλειά που πρέπει να κάνει, χωρίς μικρότητες και χυδαιότητες.

Η σχολή Μητσοτάκη όμως έχει άλλους κανόνες.

Το πρώτο χτύπημα στον Μειμαράκη ήταν η προώθηση της Ασημακοπούλου-βασικής εκπροσώπου της νέο-Μητσοτακικής μικρότητας και χυδαιότητας-σε θέση εκπροσώπου της ευρωομάδας της ΝΔ που δημιουργήθηκε ειδικά γι αυτήν.

Το δεύτερο χτύπημα ήταν η εντολή στον κομματικό μηχανισμό να ψηφίσει Αυτιά, Μπελέρη κα, οχι όμως τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ.

Το τρίτο χτύπημα ήταν η αντικατάσταση του Μειμαράκη στη θέση του επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Το τέταρτο χτύπημα η μεθόδευση της μη επανεκλογής του Μειμαράκη σε θέση αντιπροέδρου του ΕΛΚ.

Ο πόλεμος Μαξίμου κατά Μειμαράκη θα συνεχιστεί».

Η ανάρτηση του Μάνφρεντ Βέμπερ

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, έκανε μια ανάρτηση στο Χ, μέσω της οποίας συνεχάρη τους αντιπροέδρους του κόμματος που εξελέγησαν.

Χαρακτηριστικά, στη σχετική δημοσίευσή του έγραψε: «Θερμά συγχαρητήρια στους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την εκλογή τους! Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτοιμοι να ηγηθούμε και να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι οι φωνές των Ευρωπαίων πολιτών ακούγονται».

Αναλυτικά, οι αντιπρόεδροι του ΕΛΚ που εξελέγησαν είναι οι εξής:

Φρανσουά-Ξαβιέ Μπελαμί (Γαλλία, Les Républicains)
Αντρζέι Χαλίτσκι (Πολωνία, Platforma Obywatelska)
Γερούν Λένερς (Ολλανδία, Christen Democratisch Appèl)
Ντολόρ Μοντσεράτ (Ισπανία, Partido Popular)
Σίγκφριντ Μουρεσάν (Ρουμανία, Partidul Naţional Liberal)
Λιντία Περέιρα (Πορτογαλία, Partido Social Democrata)
Μασιμιλιάνο Σαλίνι (Ιταλία, Forza Italia)
Τόμας Τομπέ (Σουηδία, Moderaterna)
Ρομάνα Τομτς (Σλοβενία, Slovenska demokratska stranka)
Ζελιάνα Ζόβκο (Κροατία, Hrvatska demokratska zajednica)
Back to top button