Το cheesecake ειναι μία απο τις ωραιότερες επιλογές για γλυκό ψυγείου.Αλλά όταν πρόκετια για το συγκεκριμένο cheesecake κάνεις τρέλες. Η λευκή σοκολάτα σε συνδυασμό με τα κόκκινα φρούτα είναι το κάτι άλλο.
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου cheesecake χωρίς ψήσιμο- Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας
Υλικά
- 1 πακέτο chocolate chip cookies
- 100 γρ. φρέσκα μύρτιλλα (blueberry)
- 100 γρ. φρέσκα μούρα (blackberries ή raspberries)
- 100 γρ. φράουλες
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
- 500 γρ. Philadelphia cream cheese
- 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
- 3 1/2 κ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη
- 1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας
- 185 ml γάλα εβαπορέ
- Λιγο βούτυρο για άλειμμα του ταψιού
- 3 κ.σ. νερό
- Μούρα και γλυκό ψυγείου
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου cheesecake χωρίς ψήσιμο- Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας
Advertisement
Εκτέλεση
- Αλείφετε τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού (τύπου springform). Το ντύνεται με διαφανές μεμβράνη και στη βάση βάζετε αντικολλητικό χαρτί.
- Στη βάση βάζετε ολόκληρα τα μπισκότα. Θρυμματίζεται κάποια για να μπουν ανάμεσα στα μπισκότα και να έχετε μια ομοιόμορφη βάση μπισκότου. Βάζετε από πάνω τους την μισή ποσότητα μούρα.
- Λιώνετε την λευκή σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν-μαρί. Την αφήνετε να κρυώσει λιγάκι.
- Σε ένα ποτήρι βάζετε 3 κ.σ. νερό και αφήνετε τη ζελατίνη να μουλιάσει 10 λεπτά. Μετά βάζετε το ποτήρι σε μια μικρή λεκάνη με ζεστό νερό και με ένα κουταλάκι ανακατεύετε τη ζελατίνη να διαλυθεί.
- Χτυπάτε στο μίξερ το cream cheese, τη ζάχαρη και το απόσταγμα βανίλιας. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα εβαπορέ, τη λευκή σοκολάτα και τελευταία τη (διαλυμένη) ζελατίνη.
- Απλώνετε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και βάζετε από πάνω τα υπόλοιπα μούρα. Σκεπάστε το με διαφανές μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Το αφαιρείτε από το ταψί και σερβίρετε!
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου cheesecake χωρίς ψήσιμο- Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας
Advertisement
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα