Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 17:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 'Λάδι στη φωτιά' ρίχνουν ...

‘Λάδι στη φωτιά’ ρίχνουν οι Τούρκοι! Παρατείνονται οι παράνομες έρευνες του Oruc Reis στο Αιγαίο! Δείτε τη NAVTEX!

‘Λάδι στη φωτιά’ ρίχνουν οι Τούρκοι παρατείνοντας μέχρι τις 27 Αυγούστου την τουρκική NAVTEX για τις παράνομες έρευνες του Oruc Reis στο Αιγαίο.

- διαφ. -

Η Navtex για τις έρευνες του Oruc Reis έληγε τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Η ανακοίνωση της παράτασης της NAVTEX έγινε από την υπηρεσία που εκδίδει τις ναυτικές οδηγίες. Η συγκεκριμένη εξέλιξη φάνηκε ότι ήταν αναμενόμενη καθώς έτσι όπως κινείται το ερευνητικό σκάφος έδειχνε ότι δεν κάνει καμία διαδικασία για να αποχωρήσει από την περιοχή.

Έτσι, λοιπόν, επιβεβαιώνεται η εικόνα που είχαν οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και το Oruc Reis παραμένει στην περιοχή. Η παράταση της NAVTEX σημαίνει ότι το ερευνητικό θα συνεχίσει τις παράνομες έρευνες και τις προκλητικές ενέργειες συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία. Την ώρα λοιπόν που ο Ερντογάν τραβάει το σκοινί, στον ίδιο χώρο θα είναι και το πολεμικό ναυτικό. Αυτή η εξέλιξη έρχεται την ώρα που γίνονται προσπάθειες από την Αθήνα, την Άγκυρα και τις ξένες δυνάμεις για να βρεθεί παράθυρο διαλόγου.

Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι τορπιλίζεται ο διάλογος καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι όσο παραμένει το Oruc Reis στη συγκεκριμένη περιοχή δεν μπαίνει σε καμία συζήτηση.

- διαφ -
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr
- διαφ -

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα