COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λαγάνα στο σπίτι: Μια πανεύκολη συνταγή χωρίς μίξερ

Η συνταγή για την παραδοσιακή λαγάνα είναι απλή και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια βασική συνταγή για να φτιάξετε λαγάνα στο σπίτι:

 

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ελαιόλαδο και αλεύρι για το άλεσμα
  • Αλάτι και δενδρολίβανο για το πανέ

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  2. Προσθέστε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  3. Ανακατέψτε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας που έχει αλείφθεί με λίγο αλεύρι.
  4. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
  5. Αλείψτε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι.
  6. Χτυπήστε τη ζύμη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια διαμορφώστε τη σε μια λεπτή φέτα σε σχήμα οβάλ.
  7. Τοποθετήστε τη φέτα ζύμης στο ταψί και αφήστε τη να ξεκουραστεί για άλλα 15-20 λεπτά.
  8. Πριν το ψήσιμο, προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  9. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, πιέστε απαλά την επιφάνεια της ζύμης για να δημιουργήσετε αυλάκια.
  10. Αλείψτε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και δενδρολίβανο.
  11. Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
  12. Αφήστε τη λαγάνα να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε και την σερβίρετε.

Αυτή η συνταγή είναι η βασική έκδοση της λαγάνας και μπορείτε να προσθέσετε τα δικά σας αγαπημένα μυρωδικά ή γαρνιτούρες για να την προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας. Απολαύστε την!

Back to top button