COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

TOP ΝΕΑ

Λαμία: Ποιες είναι οι “γερές πολιτικές πλάτες” του Γιώργου Γιαννίτση που “τάιζε” κάμπιες, φτερά κοτόπουλου, τρίχες και …σταφυλόκοκκους, μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα;

Η "σκοτεινή σύμπτωση" της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν πάνε οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ
Όχι ο Γιώργος Γιαννίτσης, ιδιοκτήτης του “Giannitsis Group” δεν ειχε με το μέρος του την Θεα Τύχη, αλλά είχε, όμως, την κυβέρνηση!

Αυτό εξηγεί την εκτόξευση του (Τρικαλινού και όχι Λαμιωτη)επιχειρηματία στο εμπορικό στερέωμα, με συμβόλαια και τζίρους πολύ υψηλούς, που είχαν όμως ένα κοινό στοιχείο: Την στενή σχέση(κοινώς νταραβέρι) με το Κράτος!

Χορηγούμενο

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια γρήγορη ματιά, στα πολύ πρόσφατα projects,που είχε τρέξει και εξακολουθεί να τρέχει με δημόσιους φορείς ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας:

Η Γιαννίτσης Group έχει αναλάβει ένα μεγάλο αριθμό έργων από το ελληνικό Δημόσιο που αφορούν κυρίως τη σίτιση σε νοσοκομεία και σχολεία.

Ειδικότερα, πάντα σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας έχει αναλάβει:

Χορηγούμενο

Τη σίτιση των ασθενών και εφημερευόντων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας επί σειρά ετών.
Τη μίσθωση του εστιατορίου- κυλικείου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας με φαγητά self service, έτοιμα γεύματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, των ιατρών και του διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου.
Τη σίτιση των νοσηλευομένων της Πολυκλινικής Λαμίας.
Τη σίτιση των νοσηλευομένων της Μαιευτικής Πολυκλινικής Τρικάλων.
Tη διακίνηση τροφίμων στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ & ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και συγκεκριμένα σε σχολεία σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου, και του Δομοκού για το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 έως και σήμερα.
Την προμήθεια έτοιμων γευμάτων για την κάλυψη των συσσιτίων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Την προμήθεια ειδών κυλικείου και καντίνας στο κατάστημα κράτησης Δομοκού Φθιώτιδας.
Τη σίτιση των σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, στην Άμφισσα και στο Καρπενήσι.
Την εκμετάλλευση των κυλικείων των κτιρίων του Τ.Ε.Ι ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στη Λαμία και τα Ψαχνά Ευβοίας.
Την προμήθεια τροφίμων παιδικών σταθμών στη Λαμία.
Την σίτιση των μαθητών του μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Λαμίας επί σειρά ετών.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, η Γιαννίτσης Logistics διατηρεί το «FRESH CATERING» στο οποίο παρασκευάζονται καθημερινά έτοιμα γεύματα με στόχο την κάλυψη διαφόρων κοινωνικών εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, ομιλιών και συνεδρίων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τη βιοτεχνία «ΓΑΣΤΡΑ», στα εργαστήρια της οποίας παράγονται τα δικά της χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα. Η εταιρεία διαθέτει επίσης πιστοποιήσεις ISO 22000 και ISO 14001.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας που είναι δημοσιευμένος στο ΓΕΜΗ, ο καθαρός τζίρος του Ομίλου εταιρειών «Γιαννίτσης Group» για το 2022 κινήθηκε στα 7,8 εκατ. ευρώ, αυξημένος σημαντικά από τα 5,8 εκατ. ευρώ του 2021, ενώ και τις δύο χρονιές εμφανίζει οριακή κερδοφορία, 1.890 και 7.483 ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα, οι συνολικές υποχρεώσεις της ανέρχονται σε 2,3 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία διαθέτει 260.000 μετοχές οι οποίες είναι μοιρασμένες κατά 132.600 στην κόρη του Γιώργου Γιαννίτση, ενώ ο ίδιος διατηρεί τις υπόλοιπες, ήτοι 127.400.

Οι αγωγές που εκκρεμούν

Όπως αναφέρεται στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2022 που είναι αναρτημένα στο ΓΕΜΗ, εκκρεμούσαν αγωγές υπέρ και κατά του ομίλου ύψους, 2,08 εκατ. ευρώ και 139.836 ευρώ αντίστοιχα.

Χορηγούμενο

Με βάση τον ισολογισμό της Γιαννίτσης Logistics που είναι δημοσιευμένος στο ΓΕΜΗ τρεις δικαστικές αποφάσεις εκκρεμούν για την εταιρεία:

Αγωγές της εταιρείας έναντι τρίτου, με σύνολο ζητηθείσας αποζημίωσης από την Γιαννίτσης Logistics στα ευρώ 4.158.932 ευρώ. Η εταιρεία εκτιμά ότι οι πιθανότητες να ευδοκιμήσουν οι αγωγές είναι υψηλές.
Αγωγές τρίτων κατά της εταιρείας, με σύνολο ζητηθείσας αποζημίωσης 1.622.107 ευρώ. Η εταιρεία εκτιμά ότι οι αγωγές θα απορριφθούν.
Ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας συνολικού ποσού 3.124.544 ευρώ.
Η εταιρεία διαθέτει δύο υποκαταστήματα, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη.

Το μεγάλο deal με τη ΔΕΛΤΑ

Ο Γιώργος Γιαννίτσης είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ και πριν από μερικούς μήνες, όταν πούλησε το 100% των μετοχών της COLD SIN, εταιρείας στην οποία διατελούσε Διευθύνων Σύμβουλος, στον όμιλο Vivartia, μια συμφωνία η οποία σήμανε την επιστροφή της ΔΕΛΤΑ στο χώρο του παγωτού.

Χορηγούμενο

Η COLD SIN αποτελεί τον επίσημο εθνικό διανομέα παγωτών της εταιρείας Mars Hellas Α.Ε., επίσημο διανομέα των παγωτών της εταιρείας General Mills A.E. (Häagen-Dazs) και αποκλειστικό διανομέα της Sammontana SPA για την Ελλάδα και Κύπρο, μέσα από ένα δίκτυο 12.000 ψυγείων που καλύπτει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Η COLD SIN ήταν εκείνη την εποχή ο 4ος παίκτη στο παγωτό μετά τις Unilever, Froneri (κοινοπραξία της Nestle και της βρετανικής R&R) και Κρι Κρι του Παναγιώτη Τσινάβου.

Πηγές της ΔΕΛΤΑ ανέφεραν τότε στον ΟΤ πως η κίνηση αυτή δεν «μεταφράζεται» σε επαναφορά του σήματος της Δέλτα Παγωτού, αλλά ήταν μέρος μιας στρατηγικής του «χτισίματος» ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου προϊόντων στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της ΔΕΛΤΑ σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα καλής διατροφής παράλληλα με την παραγωγική της αναδιάρθρωση μέσω και στοχευμένων εξαγορών.

“Σαρωτικος”,λοιπόν,ο Γιαννίτσης,αλλά με “μπάρμπα”στην Κορώνη!
Ο “μπάρμπας”ήταν από την Λαμία και όχι από τα Τρίκαλα.

Πλήθος οι καταγγελίες γονέων και άλλων αποδεκτών των προϊόντων του Γιαννίτση για σκουλήκια,κάμπιες,αψητα μπιφτέκια με πάγο μέσα και άλλα τινά!


Εκωφευαν οι αρμόδιοι,παρόλο που έπρεπε να δείχνουν πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία,από την στιγμή που οι μαγειρεμένες τροφές πήγαιναν σε μικρά παιδάκια και σε ασθενεις!
Και ξαφνικά η δηλητηριαση των 63 μικρών μαθητών,που τους έστειλε στο νοσοκομείο για ενδοφλέβια αντιβίωση,προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Στο σημείο,όμως,αυτό,το (ενδεχόμενο)ποινικό μέρος της υπόθεσης μάλλον “αναβαθμίζεται” με την ύποπτη πυρκαγια,που ξεσπάει το βράδυ της Κυριακής,κατά συμπτωσιν,λίγες ώρες πριν μπουκαρουν για υγειονομικό έλεγχο οι ειδικοί επιθεωρητές του ΕΦΕΤ!

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου θα φέρει αποτέλεσμα;

Εμείς το ελπιζουμε,αρκεί να μην εμποδίσει τις έρευνες ο “μπάρμπας “στην Λαμία!
Back to top button