ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λιβύη: Ρώσοι μισθοφόροι δίνουν μάχη για την κατάληψη της Τρίπολης, καταγγέλλει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Λιβύη δηλώνει ότι οι Ρώσοι μισθοφόροι που στηρίζουν τις δυνάμεις τους στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ηγούνται πλέον της μάχης για την κατάληψη της Τρίπολης.
Ο Φάτι Μπασάγκα, υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης εθνικής ενότητας δήλωσε ότι οι Ρώσοι μισθοφόροι του ομίλου Wagner, επικεφαλής του οποίου είναι έμπιστος του Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι επικεφαλής στην πρώτη γραμμή της μάχης, έξω από την Τρίπολη. Δυτικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι πάνω από 1.000 μισθοφόροι της Wagner έχουν φτάσει στη Λιβύη από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υποστηρίξουν την προσπάθεια του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του Χαφτάρ να καταλάβει την Τρίπολη, αναφέρει το Bloomberg. Mια μάχη που έχει «κολλήσει» έξω από την Τρίπολη.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό των Ρώσων μισθοφόρων στη Λιβύη. Από την άλλη, η Μόσχα και οι δυνάμεις του Χαφτάρ επιμένουν ότι δεν υπάρχουν μισθοφόροι που μάχονται στην Τρίπολη.
Λιβύη: Ολες οι επιθέσεις γίνονται από τους Ρώσους
«Οι μαχητές μας αναφέρουν ότι όλες οι επιθέσεις γίνονται τώρα από τους Ρώσους», δήλωσε ο Μπασάγκα στο Bloomberg. «Μάχονται ως πεζικό, στην πρώτη γραμμή», συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι διαθέτουν προχωρημένη τεχνολογία για παρεμπόδιση drone και πυροβολικό. «Μέσα σε δύο ημέρες εκτόξευσαν 2.500 βλήματα», επισήμανε ακόμη ο Λίβυος αξιωματούχος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button